Vidovdanske svečanosti u Vladičinom Hanu

VLADIČIN HAN

Brojnim dešavanjima Vladičin Han obeležio je gradsku slavu Vidovdan.

U Hramu Svetog kneza Lazara episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom, služio je svetu liturgiju, kojoj su prisustvali  vernici, opštinsko rukovodstvo i mnogi gosti.

Zbog kiše koja je neprestano padala sečenje slavskog kolača održano je u svetom hramu, dok litije nisu organizovane.

Kum ovogodišnje slave bio je Saša Stamenković u ime Policijske ispostave Vladičin Han PU u Vranju. Kumstvo za narednu godinu preuzela je direktorka zdravstvene ustanove Dom zdravlja, Kristina Petrović.

U okviru obeležavanja Vidovdana na gradskom bazenu je priređen bogat kulturno umetnički program koji su uveličali članovi  KUD „Branislav Nušić“ i hor OŠ „Sveti Sava“.

Učesnike vidovdanskih svečanosti pozdravio je predsednik opštine Goran Mladenović, koji je najboljim učenicima, profesorima i zaslužnim građanima koji su svojim radom obeležili godinu uručio nagrade.

Sa po 10.000 dinara diplomom i besplatnom mesečnom kartom za bazen nagrađeni su đaci generacije, Maja Evtimov, Anastasija Avramović, Desimir Ranđelović, Anđela Mirčić, Jovana Milošević  i Aleksa Mladenović.

Nagrade su dodeljene i učenicima nosiocima Vukove diplome, osvajačima medalja na brojnim republičkim i okružnim takmičenjima, članovima Pozorišta „Crvenkapa“, učesnicima muzičkih i sportiskih takmičenja.

Predsednik opštine je nagrade uručio i nastavnicima koji su svojim radom i zalaganjem doprineli da njihovi učenici osvoje neko od zapaženih mesta na svim ovim takmičenjima.

Nagrađeni su Dušanka Stanković, Anita Stojanović, Mlađan Mladenović, Lidija Tasić, Olivera Kostić, Milan Simonović i Radmila Krstić.

Vidovdanskim svečanostima su pored pored predstavnika opštine Vladičin Han, prisustvovali i predstavnici rukovodstva grada Vranja i Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare