Gradi se prva javna garaža

NIŠ

Neposredno uz Dom zdravlja, u ulici Vojvode Tankosića, gde se  nalazi neuređeni parking, gradi se prva javna garaža u Nišu. Buduća garaža imaće oko 70 mesta za parkiranje u dva nivoa, a metalna konstrukcija spratnog modula omogućava i naknadno proširenje i povećanje kapaciteta parkirališta.

Cena korišćenja garaže biće 40 dinara po satu, bez ograničenja u broju sati, s tim da će tokom dana služiti, pre svega, za potrebe pacijenata Doma zdravlja i uslužnog centra Policijske uprave, dok će u noćnim satima u njoj biti omogućeno i parkiranje vozila stanara okolnih zgrada sa povlašćenim zoniranim stanarskim parking kartama.

Investiciju vrednu 30 miliona dinara finansira JP Parking servis Niš iz sopstvenih sredstava. Očekivani rok za završetak svih radova je kraj avgusta ove godine.

Ovo je, inače, prvi korak u rešavanju problema nedostatka mesta za parkiranje automobila u centralnoj gradskoj zoni i u najfrekventnijim delovima grada.

Gradonačelnik Darko Bulatović sa saradnicima, obišao je gradilište.

U toku je izrada urbanističke i tehničke dokumentacije za izgradnju višespratne natkrivene montažne garaže na prostoru sadašnjeg parkirališta na Sinđelićevom trgu, iza Narodnog pozorišta, koja će, po idejnom rešenju, imati tri etaže.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare