VIDIĆ OBIŠAO RADOVE U ROMSKOM NASELJU

KURŠUMLIJA

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić obišao radove na izgradnji fekalne i kišne kanalizacije u romskom naselju
On je rekao da loklane vlasti nastoje da poboljša uslove stanovanja i adekvatno komunalno opremi stambene objekte I u ovom delu grada.
Projektom, koji finasiraju OEBS I opština Kuršumlija, predviđena je i ugradnja glavnog kolektora kišne kanalizacije u ulici Radomir Milovanović Samo, bezbedna pešačka komunikacija unutar naselja i uređenje pešačkih staza.
Vidić je rekao da ga “raduje” da se radovi izvode planiranom dinamikom I da lepo vreme “ide na ruku “ radnicima Vodoprivrednog preduzeća “Ćuprija” i JPKD “Toplica”.
On je dodao da se za petnaestak dana očekuje završetak radova I ukazao das u, zbog nepristupačnosti terena, radnici prinuđeni da veći deo radova izvode ručno.

Stanovnici romskog naselja u Mesnoj zajednici Drinka Pavlović već dugi niz godina suočavaju se sa velikim problemima u komunalnoj infrastrukturi a najveći problem nastaju nakon obilnih padavina, kada se voda zadržava na kolovozu.
Opština Kuršumlija i OEBS su potpisali Memorandum o razumevanju a u okviru projekta koji ima za cilj poboljšanje kvaliteta života Roma. Ukupna vrednost projekta je 61.316 evra, učešće opštine Kuršumlija je 15.593 evra.

Neka Vaš komentar bude prvi na "VIDIĆ OBIŠAO RADOVE U ROMSKOM NASELJU"

Ostavite komentar