VIDIĆ OBIŠAO RADOVE U ROMSKOM NASELJU

KURŠUMLIJA

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić obišao radove na izgradnji fekalne i kišne kanalizacije u romskom naselju
On je rekao da loklane vlasti nastoje da poboljša uslove stanovanja i adekvatno komunalno opremi stambene objekte I u ovom delu grada.
Projektom, koji finasiraju OEBS I opština Kuršumlija, predviđena je i ugradnja glavnog kolektora kišne kanalizacije u ulici Radomir Milovanović Samo, bezbedna pešačka komunikacija unutar naselja i uređenje pešačkih staza.
Vidić je rekao da ga “raduje” da se radovi izvode planiranom dinamikom I da lepo vreme “ide na ruku “ radnicima Vodoprivrednog preduzeća “Ćuprija” i JPKD “Toplica”.
On je dodao da se za petnaestak dana očekuje završetak radova I ukazao das u, zbog nepristupačnosti terena, radnici prinuđeni da veći deo radova izvode ručno.

Stanovnici romskog naselja u Mesnoj zajednici Drinka Pavlović već dugi niz godina suočavaju se sa velikim problemima u komunalnoj infrastrukturi a najveći problem nastaju nakon obilnih padavina, kada se voda zadržava na kolovozu.
Opština Kuršumlija i OEBS su potpisali Memorandum o razumevanju a u okviru projekta koji ima za cilj poboljšanje kvaliteta života Roma. Ukupna vrednost projekta je 61.316 evra, učešće opštine Kuršumlija je 15.593 evra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare