SAKUPLjAČIMA SEKUNDARNIH SIROVINA PODELjENI TROCIKLI

LESKOVAC

Petnaerst tricikala danas je podeljeno sakuplja;ima sekundarnih sirovina u Leskovcu.

NVO ,,Porečje” iz Vučja i udruženje ,,Osmeh“ iz Vlasotinca realizuje projekat ,,Dalja podrška sakupljačima sekundarnih sirovina u južnoj Srbiji”, koji je finansijski podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu. Cilj je poboljšanje materijalnog položaja marginalizovanih stanovnika u južnoj Srbiji.

Podela 15 grantova (trocikala) sakupljačima sekundarnih sirovina obavljena je u Domu kulture Roma u Leskovcu u prisustvu predstavnika lokalnih institucija koje su učestvovale u realizaciji ovog projekta.
Leskovac trocikli 1

Zoran Živković, predsednik Upravnog odbora organizacije „Porečje“ podseća da ovakav vid projekta realizuju već četiri godine. Do sada su pomogli osam lokalnih samouprava na teritoriji južne Srbije. Za ovih 15 granta konkurisalo je 40 korisnika. U saradnji sa Centrom za socijalni rad i Domom kulture Roma i uz određenu proceduru odabrano je 15 najboljih aplikacija kojima su dodeljeni trocikli. Ovakav vid pomoći trenutno se realizuje i u Vlasotincu, Bojniku i Gadžinom Hanu.

Vladimir Amzić, direktor Doma kulture Roma, zahvaljujući koji su pomogli u realizaciji, rekao je da će ovaj vid pomoći olakšati Romima koji se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina i koji će na taj način ostvariti prihode i olakšati svoj socio-ekonomski položaj.

Jedan od onih koji su dobili trocikle, Zvezdan Kamberović, priznaje da mu to mnogo znači i da je zadovoljan. Do sada se koristio starim kolicima, očekuje da će sada biti lakše, jer sam vizuelni izgled trocikla daće ozbiljnost da ih drugi ljudi ne gledaju kao, kako je sam rekao, „lešinare“.

Za lica koja su dobila trocikle organizovana je i obuka koja će im olakšati budući rad.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare