Veza između vojske i naroda neraskidiva

VRANJE

Svake godine povodom 31. januara Dana grada Vranja gradsko rukovodstvo organizuje prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske. Tako je bilo i sada povodom 141. godišnjice oslobođenja grada od Turaka.

Pripadnike Četvrte brigade Kopnene vojske primili su gradonačalenik i njegov zamenik dr Slobodan Milenković i Nenad Antić i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

Gradonačelnik se zahvalio brigadi  na svemu što je uradila za dobrobit lokalne samouprave i građana Vranja.

,,Veza između vojske i naroda je neraskidiva. Uprkos brojnim rizicima i opasnostima, svojim nesebičnim zalaganjem ostvarujete izuzetne rezultate u očuvanju bezbednosti i mira. Pored toga, permanentno pokazujete brigu prema stanovništvu i pružate podršku u organizovanju događaja od značaja za naš grad. Veliku zahvalnost dugujemo generalima Milosavu Simoviću i Slobodanu Stopi na iskazanom profesionalizmu i posvećenosti, kojima su pokazali prave ljudske kvalitete“, istakao je dr Milenković.

On je rekao i da Grad Vranje pruža punu podršku u aktivnostima za izgradnju stanova namenjenih pripadnicima snaga bezbednosti, što je jedan od načina da se rukovodstvo oduži vojsci na punom doprinosu u razvoju lokalne zajednice.

Komandant 4. brigade Kopnene vojske brigadni general Stopa je govorio o postignutim rezultatima u 2018. godini.

„Na nacionalnim i multinacionalnim vežbama pokazali smo visok stepen obučenosti i potvrdili da smo faktor bezbednosti i mira. To je naša prva misija, a uspehe smo ostvarili i u pružanju pomoći građanima i lokalnoj samoupravi“, reko je on.

Komandant Stopa se na kraju zahvalio rukovodstvu države i grada Vranja što su učinili maksimalne napore na stvaranju boljih uslova za život profesionalnih pripadnika vojske, za koje će biti izgrađeni stanovi.

Povodom Dana brigade, u četvrtak, će biti održana svečanost u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare