Veran Matić: Vranje oslobođeno od Kantara

BEOGRAD

Po nalogu Drugog opštinskog tužilaštva Dejan Nikolić Kantar je priveden u pritvor Centralni zatvor gde će ostati sve do suđenja zakazanog za 26. Oktobar a za pretnje službeniku Ministarstva pravde zaposlenom u Centralnom zatvoru a kojem je rekao, prema optužnom predlogu „Ubiću ti decu. Šta je za mene 30.000 eura da vas nema….” navodi član Stalne radne grupe za bezbednost novinara i predsednik Upravnog odbora ANEM-a Veran Matić u pisanoj izjavi.

“Nikolić Kantar će iz CZ biti privođen na suđenja u Osnovni sud u Vranju prvo već 30. avgusta na suđenje za pretnje  bivšoj partnerki MV.

Odmah posle 8. septembra na suđenje za pretnje načelniku PU Vranje.

Mislim da je važna i velika pobeda, medija, tužilaštva i suda u Vranju. Ko bi rekao, rećiće neko sa strane. Ali ovo je zaista upravo zajednički poduhvat. Znam da na lokalu postoji neverica, da su danas neki ljudi svedočili da se Vranjem kreće kralj Vranja u zatamljenom džipu.

Ali taj gospodin je u „marici” kako mu i priliči odveden u pritvor u kojem neće imati komoditet zatvora u Vranju u kojem se osećao kao kod kuće.

Osuđeni-optuženi iznapadao je nasiljem sve koje je mogao.

Otpor grada Vranja je dao rezultate. Iako to baš i nije bio lokalni otpor. I iako sam često imao utisak da sam neprijatelj grada Vranja, uljez…

Pravosuđe  je dobilo priliku da slučaj nasilnika Nikolića Kantara dovede na nivo nulte toleracancije za pretnje i nasilje prema novinarima, ženama, predstvnicima institucija sistema. Kantar je napao sve ono što je država, i država mora da odgovori drastično. Vranje mora biti oslobođeno od nasilnika koji je pretio i napadao sve u tom gradu”, izjavio je Matić.

ŠTA RADI LOKALNA VLAST?

“Medijska zajednica se izborila ali sada je na ispitu lokalna samouprava: lokalno pravosuđe osudilo je Kantara na ukupno  14 plus 18 meseci zatvora, a da lokalne vlasti nisu srušile nelegalni objekat kojim je zazidan OK radio. Nezamisliva situacija bilo gde u Srbiji, da lokalna samouprava ne realizuje rešenja sopstvenih institucija više od godinu dana i pored nacionalne i međunarodne podrške.

Nastojaćemo kroz solidarnost  izdejstvujemo i još uvek neostvarene ciljeve.

Ovo je sve nekako poruka svima vama u Vranju. Znam da i OK radio nije bio ono što je Goran napravio od  njega, niti je ANEM bio ono što smo radili devedestih.. ali je jako važno da ujedinimo snage u trenucima kada je moguće da utičemo da zlikovci budu osuđeni za sva svoja zlodela”, navodi Matić. (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare