Velja Ilić i Narodni blok sa trubačima šetali kroz Leskovac

LESKOVAC

Prvi na listi Narodnog bloka za republičke izbore Velimir Ilić izjavio je u Leskovcu da je želja ove koalicije da vladajuća stranka ne uspe da na ovim izborima osvoji dvotrećinsku većinu i na taj način promeni Ustav.

„Tako bi ih onemogućili da potpišu sporazum o predaju Kosova, jer je to izdaja i ne može se uraditi bez referenduma. Čak i da Vučić dobije dvotrećinsku većinu na izborima, to mu ne daje pravo da radi sa državom šta hoće. Ja sam iz koalicije sa Aleksandrom Vučićem izašao onog trenutka kada je otišao Tomislav Nikolić, jer me je Nikolić i pozvao u koaliciju. Ali, dogodilo se da je on prosto oteran, mada se nešto nije ni branio, i ostavio nas na milost i nemilost Aleksandru Vučiću koji je doveo jednu potpuno novu ekipu. Nisam verovao da će tu da se pojavi jedna Ana Brnabić, Trivanova, kao i ceo Dinkićev kabinet, da će da vaskrsne Vesić, Beba Popović, Cane Subotić, Peconi… Čitav tim ljudi koji je bio potpuno izbačen iz igre je vraćen na velika vrata i zauzeo je pozicije. U vladi je imalo više julovaca nego nas iz nekadašnje opozicije, tako da sam se ja pozdravio s njima i otišao.“

Ilić smatra i da ne treba otvarati jeftine firmi sa strancima, nego te subvencije davati i domaćim investitorima.

„Ne dolaze stranci u Srbiju da je razviju i obogate, već da bi preko jeftine radne snage uzeli i ovo malo sirotinje što imamo. U ovom kraju se neakd mnogo proizvodilo voća, plasiralo u svet i zarađivalo. Sada je sve to stalo. Zatvoreni su giganti kao što je bilo „Porečje“ u Vučju i sve je zamrlo i ako ovde postoji dobra infrastruktura koju smo mi godinama pravili. Meni je ružno kada Zorana Mihajlović kaže da se pre nje ništa nije gradilo. Ja sam ovde u svakom selu barem jedan put napravio i to svi meštani znaju. U svom mandatu napravio sam preko 4000 kilometara puteva…“

Ilić je sa članovima Narodnog bloka iz Leskovca prošetao gradom u pratnji trubača iz Guče, jer kako je rekao „želi malo da razveseli narod“.

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
molba za jugpress
molba za jugpress
9 meseca pre

Da li mozete da nam izvucete kolike su naknade za rad u upravnim odborima i nadzornim odborima clanova SNS u najvecim kompanijama, gde su naknade najvece i ko ih prima. u Srbiji? Hvala.