Velikoplanjansko selo Miloševac pobednik ,,Seoskih igara Srbije”

VLASOTINCE


Sportski savez Srbije i Sportski savez opštine Vlasotince, pretposlednje nedelje avgusta meseca, organizovali su regionalno takmičenje ,, Seoske igre Sportskog saveza Srbije “u Vlasotincu na terenima Sportsko rekreativnog centra ,,Vlasina”. Skup su otvorili ispred Sportskog saveza Srbije, Marina Jovičić, menadžer za odnose za javnost i predsednik skupštine opštine Vlasotinca Milan Jović, predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotinca Milan Ristić i generalni sekretar Sportskog saveza opštine Vlasotinca Dalibor Momčilović.


U ime lokalne samouprave dobrodošlicu i želju da takmičenje protekne u sportskom duhu, takmičarima je poželeo predsednik Skupštine opštine Milan Jović.

  • Opština Vlasotince neguje sportski duh i ima puno lepih terena za sport i rekreaciju naročito u ovom delu, pored reke Vlasine, gde će se odvijati i takmičenja.Sportski duh, tradicija, dobro druženje su neke od vrednosti ove sportske manifestacije, i upravo zbog toga se i zahvaljujem Sportskom svezu Srbije što je revitalizovao ideju Seoskih sportskih igara – reko je Jović. Marina Jovičić ispred Sportskog saveza Srbije istakla je zadovoljstvo što je Vlasotince organizator ove sportske manifestacije i rekla ,,da će dve prvoplasirane ekipe biti učesnice finala na Ubu početkom septembra ove godine”.
    Inače, ovakav vid sportskog nadmetanja srpskih sela, odvijao se pre nešto više od četiri decenija u selu Orašju pod imenom ,,Opštinska seoska olimpijada”, pa je ova sportska manifestacija praktično povratak korenima seoskog sporta.
    Učestvovala su sela koja su u ranijem periodu bila najbolja u svojim opštinama i na vreme se kvalifikovala za regionalno takmičenje: Mijatovac (Ćuprija), Miloševac (Velika Plana), Trubarevac (Soko banja), Alakince (Surdulica) i Orašje (Vlasotince).

  • Posle višečasovnih borbi i nadmetanja tokom čitavih dana u futsalu, odbojci, bacanju kamena, nadvlačenju konopca, narodnom rvanju, skoku u dalj, obaranju ruku, nadvlačenju štapa.Najbolja je bila ekipa iz sela Miloševac iz opštine Velika Plana koja je uz drugoplasiranu ekipu iz sela Mijatovac (opština Ćuprija) izborila učešće na Državnom takmičenju Seoskih igara koje će se održati na Ubu početkom septembra. Naš predstavnik ekipe iz sela Orašja bio je na pretposlednjem poslednjem mestu dok je poslednja ekipa iz sela Drajinac tako da je konačan plasman sa 1.Miloševac (Velika Plana) 2.Mijatovac (Ćuprija) 3.Alakince (Surdulica) 4.Trubarevac (Sokobanja) 5.Orašje (Vlasotince) 6.Drajinac(Svrljig) Nagrada za prva tri mesta je ispred Sportskog saveza Srbije uručila Tamara Krković, uz čestitke i želju za uspeh na državnom takmičenju:
  • Čestitamo svim selima na učešću, a selima Miloševac i Mijatovac želimo uspešan nastup na državnom takmičenju – rekla je Tamara Krković.

  • Predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince, iskazao je zadovoljstvo što je ovdašnji Sportski savez bio domaćin ove sportske seoske manifestacije i što je sve proteklo u najboljem redu, što su rekli i sami gosti i takmičari. rekao nam je, vidno umoran od skoro celodnevnog rada na obezbeđivanju maksimalno dobrih uslova za takmičare, predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince, Milan Ristić.
Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare