Republički krizni štab dao saglasnost za Roštiljijadu

LESKOVAC


Turistička organizacija Leskovac je danas dobila zvaničnu saglasnost za organizovanje čuvene turističko gastronomske manifestacije Roštiljijade uz poštovanje svih epidemioloških mera, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Leskovca..

“U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kako bi se maksimalno smanjio svaki rizik po zdravlje građana i posetilaca ove manifestacije, preduzete su sledeće mere:

Prostor održavanja manifestacije je ograđen po obimu u dužini od 2,5 km visokim metalnim građevinskim ogradama. U prostoru održavanja manifestacije moći će da uđu lica sa potvrdom o vakcinaciji, potvrdom o preležanom COVID-u, potvrdom o negativnom PCR testu ili sa negativnim brzim antigenskim testom.

Prostor održavanja manifestacije je organizovan tako što su desno od centralne pozornice, gledano ka severu, postavljeni istovetni montažni štandovi za obavljanje ugostiteljske delatnosti, dok su na levoj strani prostora instalirani jednoobrazni drveni štandovi za obavljanje trgovinske delatnosti i zabavni parkovi za decu.

Svi zakupci na prostoru manifestacije su Pravilima rada, koja su sastavni deo ugovora o zakupu obavezani na poštovanje svih važećih epidemioloških mera koje je propisala Vlada Republike Srbije

Kontrola ulaska na prostor manifestacije svakodnevno će biti vršena na 11 kontrolnih punktova:

Kontrolni punkt 1: Raskrsnica ulice Bulevar oslobođenja sa ulicama Cara Lazara i Nikole Skobaljića (Istočni ulaz na prostor manifestacije) kod Tehnološkog fakulteta.
Kontrolni punkt 2: Raskrsnica ulice Bulevar oslobođenja sa ulicom Ivana Milutinovića (Zapadni ulaz na prostor manifestacije) kod Privrednog suda.
Kontrolni punkt 3: Raskrsnica ulice Koste Stamenkovića sa ulicom Moše Pijade (Glavni južni ulaz na prostor manifestacije – ulaz za VIP goste i izvođače programa) kod Doma Sindikata.
Kontrolni punkt 4: Raskrsnica ulice Babičkog odreda sa ulicom Vojvode Mišića (Glavni severni ulaz na prostor manifestacije) kod Narodne biblioteke.
Kontrolni punkt 5: Raskrsnica ulice Bulevar oslobođenja sa ulicom Masarikov trg (Severni ulaz i požarni put za ulaz na prostor manifestacije) kod objekta Unca.
Kontrolni punkt 6: Raskrsnica ulice Bulevar oslobođenja sa ulicom 11. oktobra (Južni ulaz i požarni put za ulaz na prostor manifestacije) kod objekta hotel “Dubočica”.
Kontrolni punkt 7: Raskrsnica ulice Bulevar oslobođenja sa ulicom 7. jula (Južni ulaz na manifestaciju i izlaz ka prostoru sa eko toaletima) kod centra “Dezert”.
Kontrolni punkt 8: Raskrsnica ulice Bulevar oslobođenja sa ulicom Masarikov trg (Severni ulaz na manifestaciju i izlaz ka prostoru sa eko toaletima za radnike na štandovima sa ugostiteljskom delatnošću) kod objekta “Lili”.
Kontrolni punkt 9: Ulaz na Bulevar oslobođenja i prostor manifestacije iz pravca trotoara kod objekta “Kristal” (Severni prilaz na pešačkom prelazu).
Kontrolni punkt 10: Ulaz na Bulevar oslobođenja i prostor manifestacije iz pravca gradskog trga kod objekta RK “Beograd” (Južni prilaz na pešačkom prelazu).
Kontrolni punkt 11: Ulaz na Bulevar oslobođenja i prostor manifestacije iz pravca gradskog parka kod objekta hotel “Beograd” (Južni prilaz između hotela “Beograd” i bivše Modne kuće).
Svaki punkt je jasno obeležen, opremljen sredstvima za dezinfekciju i maskama. Na punktovima će se vršiti kontrola posetilaca (moraju pokazati potvrdu o vakcinaciji, potvrdu o preležanom KOVID-u (ne stariju od šest meseci), potvrdu o negativnom PCR testu (ne starijem od 72 sata) ili imati narukvicu kao potvrdu negativnog brzog antigenskog testa). Na svakom punktu će u radno vreme od 08.00 do 01.00 čas nakon ponoći biti prisutni pripadnici obezbeđenja, zdravstveni radnici, kovid redari i pripadnici MUP RS – PU Leskovac.

Kovid kontejneri u kojima će se vršiti testiranje posetilaca (brzi anigenski testovi) su smešteni na lokacijama u prvom prstenu izmešteni dalje od prostora manifestacije, zbog bezbednosti populacije i stvaranja gužve oko istih.

Instalirana su četiri Kovid punkta za testiranje i to:

Prvi punkt se nalazi na parkingu Železničke stanice,
Drugi punkt je postavljen na keju kod Privrednog suda,
Treći punkt je instaliran na parkingu kod hale “Partizan”,
Četvrti punkt je postavljen na prostoru dečijeg parka u ulici Masarikov trg.
Ovi punktovi su opremljeni svom potrebnom logistikom neophodnom za nesmetano funkcionisanje. Radno vreme ovih objekata biće prilagođeno radnom vremenu kovid punktova na prostoru manifestacije. Kontejneri su jasno obeleženi”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

8 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
BUDŽET
BUDŽET
2 godine pre

I Šefica finansija dala saglasnost danas na 3.540.000 miliona dinara iz budžeta grada!!!

Violeta
Violeta
2 godine pre
Odgovori  BUDŽET

Jel to samo za Cecu?

Turistička
Turistička
2 godine pre
Odgovori  Violeta

Da samo za Cecu ! I to u ugovoru piše isplata nakon ispostavljene fakture! A isplata izvršena danas na osnovu profakture! Jer faktura se ispostavlja nakon izvršene usluge! Zaključak: isplaćeno suprotno ugovoru!!!!

Nalog
Nalog
2 godine pre
Odgovori  BUDŽET

A ko je dao saglasnost Šefici finansija?

Alal vera
Alal vera
2 godine pre
Odgovori  BUDŽET

Mašala!

Miša
Miša
2 godine pre

Uh, bilo je napeto do poslednje sekunde xaxaxaxax

Mikica
Mikica
2 godine pre
Odgovori  Miša

Mišo biće još napetije sledeće nedelje!!!

Mišica
Mišica
2 godine pre
Odgovori  Miša

Za neke i nije bilo napeto. Jednostavno nije ih uopšte zanimalo. Imaju ljudi prioritete u životu. I ispunjene živote.No, ko nema šta da radi bavi se glupostima.