Kafanska tuča koja je podelila korisnike društvenih mreža

NIŠ

Glumac Dragan Bjelogrlić, koji u Nišu boravi na manifestaciji Filmski susreti gde je njegovo ostvarenje „Toma“ jedan od favorita za najviše nagrade, uhapšen je juče zbog napada na kolegu Predraga Antonijevića.

Njemu se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina, jer je Antonijević zadobio laku telesnu povredu. Bjelogrliću je nakon saslušanja u policiji po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati a danas će biti priveden tužiocu koji će odlučiti da li će predložiti pritvor.

                 Do sukoba je došlo u kafeu hotela „Ambasador“ u centru Niša, gde su smešteni gosti glumačke manifestacije.

                  Antonijević je u ponedeljak oko četiri sata ujutro pozvao policiju i kazao da ga je Bjelogrlić tukao. Rekao je da je sedeo u kafe baru kada mu je Bjelogrlić  prišao i bez ikakvog razloga i povoda mu zadao dva udarca u glavu.

                  Antonijevićeve navode potvrdila su četvorica svedoka koja su bila u kafeu u vreme sukoba. 

                  Bjelogrlić nije negirao da je udario kolegu, ali se branio ističući da ga je čitave večeri provocirao, nazivao pogrdnim imenima te da mu je dok je prolazio kraj njegovog stola kazao da se čudi što još nije u zatvoru,  pa je zbog toga tako burno reagovao.

                 Režisera je Hitna pomoć odvezla u Urgentni centar Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu gde je ustanovljeno da ima lake telesne povrede u vidu nagnječenja poglavine i modrice ispod levog oka.

                  Antonijević je nakon napuštanja bolnice otišao iz Niša.

                  Bjelogrlić je juče oko devet sati priveden u Policijsku ispostavu „Medijana“ gde je ostao skoro tri sata. Ubrzo je u zgradu policije stigao i poznati niški advokat Milan Petrović koji je potvrdio da će ga zastupati.

                   Direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić izjavio je kazao da Savet i Direkcija 56. Filmskih susreta u Nišu izražavaju žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u hotelu „Ambasador“ i dodao da se takve stvari dešavaju i na „nekim drugim festivalim i velikim svetskim dogadjajima“.

                    Savić je rekao da Savet i Direkcija festivala ne mogu da komentarišu incident jer nemaju ni prave informacije. Istakao je da se oni bave organizacionim aspektima i nastoje da obezbede što kvalitetniji program.

                   On je kazao da se radi o uglednim filmskim radnicima, s tim što Antonijević nije zvanični gost festivala jer film „Dara iz Jasenovca“ ne učestvuje na Filmskim susretima.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare