Veliki uspeh dece sa invaliditetom na “Beograd openu 2018” – 17 medalja

NIŠ

Na Međunarodnom takmičenju pod nazivom „Beograd open 2018“ koji se ovog vikenda održao u Beogradu,  plivački akademski klub za osobe sa invaliditetom „DELFIN“ iz Niša osvojio je 9 zlatnih, šest srebrnih i dve bronzane medalje. Na takmičenju su učestvovali plivači Srbije, Bugarske, Švajcarske, Italije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore .

Sedamnaest osvojenih medalja koje su takmičari iz Niša osvojili najveći je uspeh na klupskom nivou među svim takmičarima. Ekipa iz Niša brojala je 13 takmičara.

.Kako kaže jedan od trenera  Miljan Perović takmičenje je prošlo u veoma lepom ambijentu i druženju sa ostalim plivačima iz drugih zemalja što je za našu decu koja prvi put učestvuju na nekom ovakvom takmičenju jedno lepo iskustvo. On je objasnio da je su na ovom takmičenju učestvovali uglavnog takmičari mlađe starosne grupe i oni su pokazali sjajne rezultate.

“ Sreća i radost nakon osvojenih medalja dece sa invaliditetom je nešto što se rečima ne može opisati. Veliko je zadovoljstvo videti decu sa invaliditetom kako osvajaju medalje u takmičenju i koliko je velika njihova radost. Pojedina deca su sada po prvi put osvojili medalje. To njima puno znači i daje im potstreh da se dalje bave plivanjem. Svi smo srećni što smo osvojili ovoliki broj medalja i pokazali da se u Nišu ozbiljno radi sa plivačima sa invaliditetom“ kaže  Miljan Perović.

On se zahvalio  Gradu Nišu i Opštini Palilula koji rado pomažu klubu pa su to učinili i ovoga puta.

Kako je trener Miljan Perović kazao grad Niš je omogućio da sva deca sa invaliditeton zainteesovana za plivanje mogu da besplatno, do kraja godine, pohađaju školu plivanja

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare