Veličković: Za pacijente u Zdravstvenom centru ima hrane

VRANJE

Direktor Zdravstvenog centra u Vranju, dr Dragan Veličković demantovao je, na pres konferenciji, da postoji problem u snabdevanju hranom pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Imamo zalihe hrane za narednih dvadeset dana i nije tačno da pacijenti u Zdravstvenom centru gladuju. Uskoro ćemo po skraćenom postupku raspisati nove javne nabavke tako da pacijenti neće biti oštećeni. Ne znam zašto se i u čijem interesu teži senzacionalizmu, pa se u javnosti šire neistine, kaže dr Veličković.

On tvrdi da je više faktora dovelo do krize u snabdevanju hranom ove medicinske ustanove.
„Jedan od njih je to što je aneksom od 5. oktobra prošle godine smanjen iznos za finansiranje troškova ishrane bolesnika sa 26 na 18 miliona dinara. Tako smo u startu ušli u minus, što je teško nadoknadivo. Drugo, u međuvremenu, dobavljači su aneksima ugovora povećali cene i to je bivše rukovodstvo potpisalo“, kaže direktor.
Sve je krenulo nakon otkazivanja isporuka namirnica od firme „Blueberry farm” iz Trgovišta, koja je najveći od četiri dobavljača namirnica za pripremanje hrane u Zdravstvenom centru.

Ova firma je izdala saopštenje za javnost u kome navodi da je problem plaćanja prisutan od samog početka zbog čega je ugroženo celokupno poslovanje firme. Ujedno podseća da je posao na tenderu dobila 12. avgusta 2016. godine, sa ugovorenom isporukom po pozivu i rokom plaćanja do 90 dana.

„Nakon više neuspešnih dogovora i neispunjenih obećanja, ponudili smo i potpisivanje pisanog sporazuma o načinu izmirenja obaveza u ratama, а nakon donošenja odluke Vlade o asignacionom рlаćanјu za ovu godinu, međutim, potpisivanje sporazuma је odbijeno“ navode iz ove firme.

Veličković sa druge strane tvrdi da je ZC slao predloge dinamike otplate na poštansku adresu firme iz Trgovišta, ali se pošta vraćala sa zapisnikom o neuručivanju.

Na pitanje novinara JUGpressa zašto je rukovodstvo Zdravstvenog centra  ukinuo obrok za stotinak medicinskih radnika koji su na dežurstvu, ako nema problema sa nabavkom hrane, dr Veličković je odgovorio:

„To je na nezakonit način funkcionisalo godinama. Topli obrok ide u bruto primanja i svima je obračunat. Bio sam prinuđen da to obustavim da bi bilo hrane za pacijente“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare