Većnici usvojili izveštaj o radu gradskih uprava

LESKOVAC

Na 18. sednici Gradskog veća usvojeni su izveštaji o radu za 2016. godinu svih gradskih uprava, Gradskog javnog pravobranilaštva, Službe za budžetsku inspekciju i glavnog urbaniste grada, bez obrazloženja i diskusija, budući da će se o njima detaljnije raspravljati na sledećoj sednici Skupštine grada.

Na ovoj sednici usvojen je Statut Leskovačkog kulturnog centra. Reč je o usaglašavanju sa Zakonom o kulturi, a glavne promene odnose se na način imenovanja direktora i upravnog i nadzornog odbora. Po novom statutu direktor mora ispuniti sledeće uslove: isključivo visoka školska sprema, sedmi stepen, (raniji statut dozvoljavao je i višu), pet godina radnog iskustva, poznavanje jednog stranog jezika i rada na računaru. Izmena se odnosi i na fomrmiranje kolegijuma kao tela koje pomaže direktoru prilikom donošenja određenih odluka, rekla je direktorka LKC Sanja Conić.

Izmena i dopuna odluke o osnivanju Stambene agencije, koju su usvojili gradski većnici, predviđa da do imenovanja v. d. direktora od strane osnivača ovlašćenja preuzima predsednik upravnog odbora. Sledeće izmene odnose se na imovinu Stambene agencije i poslove koje ona obavlja, rekao je direktor Stambene agencije Dragan Nikolić.

Gradsko veće je usvojilo i predlog ugovora o nabavci cvetnog materijala za 2017. godinu JKP „Grdelica“. Vrednost ovog ugovora, koji je do sada potpisivan sa Direkcijom za urbanizam i izgradnju, je 2,5 miliona dinara. Novina je da ugovor sadrži sav sadni cvetni materijal na teritoriji grada, a na cene tog materijala saglasnost je dalo Gradsko veće 3. jula 2014. godine. To je celokupan asortiman cveća i za prolećnu i jesenju sadnju, rekao je direktor JKP „Grdelica“ Zoran Jović. Inače, grad nabavlja cvetni materijal od JKP „Grdelica“ bez tendera jer je to delatnost koja je poverena ovom javno komunalnom preduzeću od decembra 2014. godine.

Jedna štampana strana Službenog glasnika za korisnike usluga glasnika koštaće u 2017. godini isto koliko i 2016. godine, jer se imputi za određivanje cene nisu promenili.

Na 18. sednici Gradskog veća usvojen je predlog odluke kojom se obavezuje JP „Dom“ na čuvanje nepokretnosti javne svojine, reč je o zgradi Kluba vojske, „Sintetici“, imovini „Jugekspresa – putnički saobraćaj“ i „Jugekspresa – teretni saobraćaj“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare