Štab u obilasku Poljanice

VRANJE

Članovi Štaba za vanredne situacije u Vranju, u četvrtak, su obišli poljanički kraj, koji je najugroženiji na teritoriji grada zbog ledenog talasa sa velikim snežnim nanosima i izuzetno niskim temperaturama.

Na ovom području je angažovana mehanizacija na raščišavanju snega tako da je glavni put prohodan. Radi se na uklanjanju snežnih nanosa u mahalama i zaseocima i situacija je nešto bolja nego prethodnih dana.

Komandant štaba i gradonačelnik, Slobodan Milenković razgovarao je sa meštanima od kojih je saznao da ima još delova Poljanice gde nije raščišćen put i meštana do čijih kuća, zbog neprohodnosti, još niko nije stigao.

„Ovde je bilo najteže za vikend. Od ponedeljka rade četiri mašine i očišćen je glavni put, a sada se nastavlja sa čišćenjem zaseoka, odnosno najudaljenijih mesta. Zbog konfiguracije terena nastojaćemo da angažujemo dodatnu odgovarajuću mehanizaciju“, rekao je gradonačelnik koji je podsetio da stiže i pomoć od Vlade Srbije u nafti.

Po rečima predsednika Saveta MZ Vlase, Gorana Simonovića ima još desetak sela, kao što su Oštra Glava, Studena, Tumba, Strešak, Sekirje, Dragobužde i druga do kojih se još uvek probija put. U tim selima ima i bolesne dece, a neka ne mogu da dođu ni do škole, iako je u sredu nastava počela.

Vranjski „Vodovod“ je od početka padavina svu mehanizaciju stavio na raspolaganje, a uskoro će biti poslata i dva buldožera. Radnici koji su angažovani na ovim mašinama u selima gde rade, spavaju kako bi što pre osposobili putne pravce.

Direktor Elektrodistribucije, Goran Nikolić kaže da je situacija što se tiče električne energije stabilna u celom Pčinjskom okrugu već četvrti dan. Proteklog vikenda bilo je problema u  selu Studena gde je pet domaćinstava bilo, tvrdi ,  bez struje 25 sati (samo?!), ali da je problem rešen odmah kada je probijen put.

U obilasku Poljanice bio je i narodni poslanik Slaviša Bulatović koji je rekao da je Štab za vanredne situacije veoma dobro radio i da je situacija pod kontrolom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare