Vecnici o Statutu grada

LESKOVAC

 

Gradski većnici su na 84. sednici razmatrali Predlog za izmene i dopune Predloga Statuta grada Leskovca na osnovu mišljenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Sektretar skupštine Zoran Vukašinović, koji je obrazložio ovu tačku, je rekao da je ministarstvo ocenilo da je predlog Statuta Grada Leskovca u velikoj meri usaglašen sa Izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

„Ukazali su nam na potrebu da se u pet članova izvrše određene izmene i dopune zarad preciziranja, jačanja tih instituta i boljih statusa tih instituta imajući u vidu da je statut najviši organ lokalne samouprave i da tačnim preciziranjem određenih odredbi vezano za određene savete i komisije kroz statut pojačavamo te institucije.

„Trebamo prihvatiti predloge vezane za Savet za međunacionalen odnose, jer se tako Statutom uvode elementi kako se i na koji način formira savet, koje su mu nadležnosti, kakose podnose izveštaji i kako funkcioniše sastav. Insistira se i na tome da se prošire odredbe vezano za izborne komisije koje rade na izboru za članove Saveta mesnih zajednica. Ubuduće će to raditi posebna komisija, što će se predvideti statutom. Traži se i stav da se postupak i procedura za organizovanje referenduma i narodnih inicijativa odrediti posebnom odlukom.“

 

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare