Uskoro krečenje i unutrašnje uređenje Sigurne kuće

NIŠ

Sigurnoj kući u Nišu odobren je projekat čijom će se realizacijom poboljšati uslovi stanovanja u ovoj ustanovi. Zahvaljujući velikom zalaganju direktorke ove socijalne ustanove i pomoći i podršci Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednice Vlade Republike Srbije Zorane Mihajlović, potpisan je ugovor koji će omogućiti sređivanje fasade i unutrašnje uređenje i krečenje objekta, starog preko 60 godina.

“ Zamenićemo i deo stolarije”, kaže Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće u Nišu.

Vrednost projekta je milion i 50 hijada dinara.

Sonja kaže da je ovaj projekat veoma značajan za Sigurnu kuću u Nišu jer je njihov cilj i rad usmeren na stvaranju što boljih uslova za štićenice Sigurne kuće.

“Ako već moraju da budu u Sigurnoj kući neka uslovi za njihov život bude dostojanstveni”, kaže Šćekić.

Planirano je da radovi za koje su sredstva dobijena počnu u drugoj polovini avgusta  a do kraja septembra Sigurna kuća će imati novi izgled i mnogo bolje uslove za život štićenica.

Kako kaže Sonja Šćekić, za Sigurnu kuću je aplicirano i kod Ministarstva pravde  za sredstva oportuniteta i, ukoliko ovaj projekat bude odobren, urediće se unutrašnjost soba štićenica Sigurne kuće. Obezbedili bi se radni stolovi za decu koja se tu nalaze, ormari, tepisi, zavese.

“Ja se iskreno nadam da će nam i ovaj projekat odobriti”, dodaje Sonja Šćekić.

Danas su predstavnici Opštinskog odbora SNS Pantelej i Saveta za rodnu ravnopravnost ovog odbora posetili  Sigurnu kuću i tom prilikom ovoj ustanovi donirali klima uređaj, što njima puno znači jer u prostorijama nemaju dovoljno klima uređaja.

“Donacijom ove klime želimo bar malo, na neki način, da olakšamo boravak štićenicima u Sigurnoj kući u vreme vrelih letnjih dana. Ovo nije naša ni prva ni poslednja donacija jer uvek izlazimo u susret ovoj ustanovi kad god je to potrebno, a to je praksa sa kojom ćemo i nastaviti”, rekao je Bojan Marinković, poverenik Opštinskog odbora SNS Panrelej.

 “Svi znamo da nasilje u porodici predstavlja veliki društveni problem i veoma je značajno da žene, žrtve porodičnog nasilja, osim zaštite koju im pruža država i ova ustanova, imaju podršku i društvene zajednice.

Štićenice Sigurne kuće posetile su i predstavnici Saveta za rodnu ravnopravnost Opštinskog odbora SNS Pantelej.

“Svesni smo činjenice da je žrtvama nasilja jako važna podrška zajednice, a ne samo države”, istakla je Marija Milić Stanković, poverenica Saveta za rodnu ravnopravnost Opštinskog odbora SNS Pantelej. “To je jedan od razloga zbog čega često organizujemo tribine koje su posvećene porodičnom nasilju sa ciljem da podignemo svest ljudi o porodičnom nasilju, da ono počne da se prijavljuje i da žene koje se nalaze u tom krugu izađu iz njega”, istakla je Marija Milić Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare