Večeras i sutra Festival romske muzike i kulture “Romani fest”

NIŠ

Večeras u niškoj Tvrđavi počinje Festival romske muzike i kulture “Romani fest”. Ovo je treći po redu, festiva a najpre će se od 18 sati održati likovni i pesnički program.  

Glavni muzički program održava se u sredu od 20 sati . Najpre je bilo predviđeno da se ovaj program odvija na Letnjoj pozornici, ali kako najavljuju kišu koncert će se organizovati u Domu vojske.

“Nije nam cilj da prikažemo samo romsku muziku i kulturu, već da to bude saradnja većinskog i manjinskog naroda kroz kulturne sadržaje, koji nisu samo muzički”, rekao je Mile Petrović, predsednik Udruženja “Veseli Romi”, koje organizuje manifestaciju.

Na festivalu će biti dodeljena i nagrada “Zauvek Šaban Bajramović”, a organizatori iz Udruženja “Veseli Romi” naglašavaju da će posetioci manifestacije imati priliku da uživaju u različitim, ne samo muzičkim, programima.

Pored “likovne galerije” na otvorenom, prvog dana festivala će nastupiti pesnici iz udruženja “Čegar”, a organizatori su najavili i promociju knjige o Šabanu Bajramoviću.

Na koncertu u sredu najavljen je veliki broj orkestara, pevača, folklornih ansambala iz različitih delova zemlje i inostranstva, među kojima će nastupiti i orkestar “Veseli Romi”.

Cena ulaznice je 250 dinara.

Neka Vaš komentar bude prvi na "Večeras i sutra Festival romske muzike i kulture “Romani fest”"

Ostavite komentar