Vaterpolista Sava Randjelović i košarkaš Stefan Jović sportske ličnosti Niša

NIŠ

Vaterpolista Sava Ranđelović i košarkaš Stefan Jović dobitnici su  nagrade „Sportska ličnost godine Niša“, u tradicionalnoj, 38. po redu, anketi „Izbor sportiste godine Niša“.

Njih je, jednoglasnom odlukom, izabrao žiri od preko 35 članova, koji, pored niških sportskih novinara, članova Sekcije sportskih novinara Niša, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja „Sportista godine Niša“.

Ovogodišnji predsednik komisije bio je proslavljeni džudista Nikola Milošević.

Prvi put u istoriji  ovog izbora  ovo značajno prizanje podelila su  dvojica sportista, ali su članovi žirija imali u vidu da su i jedan i drugi dali značajan doprinos istorijskom uspehu srpskog sporta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Sava Ranđelović, koji je karijeru počeo upravo u Vaterpolo klubu Niš, sa vaterpolo reprezentacijom osvojio je, u godini na izmaku, zlatne medalje na Olimpijskim igrama, Evropskom prvenstvu i u Svetskoj ligi, dok je Stefan Jović, inače prvi Nišlija koji je postao seniorski košarkaški reprezentativac naše zemlje, bio važan adut Srbije u pohodu na olimpijsko srebro u Riju.
Priznanje „Sportska ličnost godine Niša“ dodeljuje se značajnim sportistima, trenerima ili sportskim funkcionerima, bez obzira gde trenutno žive i rade, a svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša.

Ovu nagradu prethodnih godina su dobijali Ivan Miljković, Dragan Stojković-Piksi, Dejan-Rambo Petković, Stefan Jović, Andrija Živković, Nenad Manojlović, Svetislav Jovanović…
Savi i Stefanu nagrada će biti uručena na tradicionalnoj elitnoj manifestaciji „Sportski bal“, 26. decembra uveče, u restoranu „EI Bolji život“, kojom prilikom će biti saopštena imena nagrađenih i dodeljena priznanja i u ostalim kategorijama: „Sportista godine Niša“, „Najbolji mladi sportista godine“, „Najuspešniji sportski kolektiv godine“ i „Sportski novinar godine“, u kojima je jedinstveni žiri takođe obavio glasanje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare