Vaspitači iz niških vrtića nisu zaboravili svoje mališane

NIŠ

 Preko 6.000 mališana je u vreme vanrednog stanja napustilo 26 vrtića JPU „Pčelica“ i vreme provode sa roditeljima. Izlazak iz vrtića ne znači i prekid veze sa vaspitačima koji su i sada sa njima, kaže Svetlana Mitić, direktorka  „Pčelice“. Ona ističe da se vaspitači čuju sa roditeljima dece, da im preko posebne mejl adrese šalju zanimljive igrice i tako im pomažu da im vreme kada nisu sa drugovima prođe brže i zanimljivije.

                  „Radimo gotovo isto kao što se radi u školama“, objašnjava Svetlana Mitić. „Na stranici Pčelice na fejsbuku svakog dana objavljujemo po neki vrtićki zadatak gde vaspitači snime ili recitaciju ili neku pesmicu ili pak imaju neki zadatak za crtanje za mališane. Roditelji to ili snimaju ili slikaju deci, zavisi od toga šta je zadatak. Snimak ili sliku roditelji šalju na mejl koji smo i otvorili upravo za takvu vrstu saradnje. Roditeljima ovakav način komunikacije, takođe, puni znači, a deci na neki način prekratimo dan, učinimo ga zanimljivijim i drugačijim od prethodnog. Svakako da smo od pomoći i roditeljima jer im na ovaj način dajemo ideje kako da se deca zabave, a da uz zabavu oni, zapravo, uče“, kaže Svetlana Mitić.

                  Ona dodaje da se uz kreativnost vaspitača menja način rada sa decom.

               „Pokazalo se da i preko društvenih mreža može da se radi sa decom, doduše malo je drugačije od neposrednog kontakta ali uslovi su sada takvi“, dodaje Svetlana Mitić. „ Probali smo, videli smo da može i svo smo, čini mi se, zadovoljni“.

               Rodirelji snimke  dece mogu poslati na mejl malenepcelice2020@gmail.

               „Na istom mejlu mogu kontaktirati i naš tim koji će poslati niz predloga igara i aktivnosti prilagođene trenutnim uslovima ali pre svega uzrastu i interesovanju deteta“, dodaje Mitić.

                   Inače, kaže Svetlana Mitić, službe koje  su zadužene za održavanje higijene u vrtićima rade i sada.

                  „Sve posteljine su oprane i dezinfikovane, a kada vrtići ponovo počnu da rade sve to ponovićemo još jednom. Spremamo se kao da će  sutra biti kraj vanrednog  stanja kako bi smo decu dočekali sa dezinfikovanim vrtićima, posteljinama i sudovima. Sve što je bilo na panoima skinuto je i sve menjamo iz korena“, ističe Svetlana Mitić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare