Varnice na sednici Skupštine : Rasprava Milkovića i Kamberija

BUJANOVAC

 

Sednica Skupštine Bujanovac, koja je održana danas, započela je žestokom svađom predsednika opštine Šaipa Kamberija i odbornika koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) Miodraga Milkovića

„ nikada više nećeš da mi se tako obraćaš“ dovikivao je sa svog mesta Kamberi Milkoviću za govornicom.

Rasprava je počela tako što je odbornik SNS-a Nenad Zafirović predložio da se u dnevni red uvrsti izveštaj opštinske administracije o trošenju budžetskih sredstava u prošloj godini, čiji predlog je Milković podržao rekavši da je predsednik Kamberi obećao da će se znati za šta ide svaki dinar.

„Svi moraju da podnesu izveštaje, ovo je kršenje zakona o budžetu“, rekao je Milković.

Kamberi je odgovorio da se slaže sa Milkovićem po pitanju izveštaja, naglasivši da je revizor pregledao sve račune, a da je potom završni račun poslat resornom ministarstvu.

„Činjenica da smo dobili transferna sredstva pokazuje da je trošenje sredstava bilo u skladu sa zakonom“, rekao je Kamberi, ocenivši da je namera opozicije da ovakvim raspravama samo troši vreme.

„Da li vi hoćete da ispadnete smešni ili nas pravite smešnima?“, pitao je Milković, „ako je usvojeni završni račun u redu, kako onda tek sada treba da usvajamo Izveštaj o radu Doma zdravlja za prošlu godinu?“

„To nema nikakve veze“, dobacio je Kamberi, na šta je Milković odgovorio „da, nema veze sa mozgom“.

Kamberija je povišenim glasom zatražio od Milkovića da mu se više ne obraća.

„Nikada više nećeš da mi se tako obraćaš, jel ti jasno?“ upozorio  je opozicionog odbornika, a potom zatražio od predsedavajućeg da spreči izlive ekstremnog nacionalizma i nevaspitanja sa govornice.

„Spustite ton predsedniče, na skupštini ste. Ja vam se obraćam kao odbornik. Završni račun usvojen, a vi na dnevni red stavljate izveštaj Doma zdravlja …“ nastavio je Milković.

„Nikako mi se ne obraćaj, ni kao odbornik, ni da si predsednik države, ti i ja smo završili, žali se, tvoj problem, to me ne interesuje“, poručio je vidno iznerviran Kamberi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare