Radno i humano proslavljena 81. godišnjica JKP “Naissus”

????????????????????????????????????

NIŠ

Danas , na Vidovdan  JKP“Naissus“ obeležava 81 godinu rada i postojanja. Tim povodom održan je svečani kolegijum rukovodstva preduzeća kome je prisustvovao i  gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predsednik Nadzornog odbora Miroljub Ćupić.

Gradonačelnik je čestitao dan firme svim zaposlenima i poželeo sugrađanima da nastave da konzumiraju jednu od najboljih voda u regionu i da imaju što manje problema u vodosnabdevanju. Posebno je istakao ostvareni napredak u proteklom periodu, kako je to rezultat ozbiljnog pristupa direktora, kao i celog rukovodećeg tima ali i da se nastavi tako dalje, sa odgovornim pristupom, domaćinskim poslovanjem, uštedama na mestima gde je to ostvarivo, a mnogo je takvih mesta, kao i na racionalizaciji u određenim segmentima procesa poslovanja.

Nakon kolegijuma upriličena akcija dobrovoljnih davalaca za sve zaposlene.

Nišlije, kako kažu u ovom javnom preduzeću piju najkvalitetniju vodu ne samo u ovom delu zemlje nego u Srbiji

“Sa planinskih izvorišta odakle dobijamo vodu ,a to su  Studena,Ljuberađa, Mokra, Divljana i Krupac vodu tretiramo samo hlorom, što je naša zakonska obaveza. Niška voda je u fizičko-hemijskom i bakteorološkom pogledu potpuno ispravna  i analize  koje vršimo u našoj akreditovanoj laboratoriji, na najmanje 30 uzoraka dnevno, to potvrđuju. Pored naše laboratorije,  prate nas i naši supervizori  Institut za javno zdravlje Niš, kao i Institut Batut u Beogradu. Imamo 15.000 kontrola na godišnjem nivou i 40 kontrola dnevno“, kaže direktor ovog preduzeća Igor Vučić.

Javno komunalno preduzeće „Naissus“ je trenutno jedna od vodećih firmi na jugu Srbije i po broju radnika, ali i po kapacitetima koje ima, organizaciji, po prihodima.

Prošla poslovna godina je završena sa ostvarenom dobiti od preko 106 miliona i 175 hiljada dinara. Po naplati to je bila najuspešnija godina  u poslednjih deset godina. Procenat naplate je 101,4 posto, dok su obaveze prema dobavljačima iznosile 118 miliona dinara.

Za prvi kvartal ostvarena dobit je 50 miliona 885 hiljada dinara što je najbolji rezultat za prvi kvartal, takođe, u poslednjih deset  godina. Obaveze pema dobavljačima su smanjene i sada iznose 66 miliona 039 hiljada dinara, odnosno, pepolovljene su, kaže v.d. direktora JKP „Naissus“ Igor Vučić

On je dodao da ovo preduzeće radi na više frontova. Trenutno su usresređeni na magistralni cevovod Ljuberađa – Niš  u dužini od oko 80 kilometara.

 

“Čeka nas i rekonstrukcija seoskih  vodovoda što će biti veliki poduhvat, a naredne godine će se raditi i na trajnom povećanju kapaciteta izvorišta Medijana. Ove godine smo sa Institutom „Jaroslav Černi“ zaključili ugovor po kome su oni u obavezi da do kraja godine urade elaborat o trajnom povećenju kapaciteta ovog izvorišta za nekih 200 litara u sekundi. Na taj način bi imali visok stepen sigurnosti u vodosnabdevanju našeg grada i okoline, a sa našeg sistema se snabdeva oko 300.000 korisnika“, kaže Direktor preduzeća.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare