Skupština usvojila rebalans budžeta, iz SNS najavljuju budžetskog inspektora i tužilaštvo

BUJANOVAC

 

Skupština opštine Bujanovac je na današnjoj sednici usvojila odluku o rebalansu budžeta donetu zbog povećanja prihoda u iznosu od 96 miliona dinara.

Obrazlažući odluku o rebalansu, načelnik opštinskog Odeljenja za finansije Boban Pavlović je rekao da su uzrok za povećanje prihoda od 8 odsto 40 miliona prenetih sredstava iz prošle godine i uvećanje prihoda od komunalne takse.

Dodatna sredstva su u najvećoj meri opredeljena za završetak kapitalnih projekata kao što je izgradnja transfer stanice, a 5 miliona dinara će biti iskorišćeno za angažovanje radnika na određeno vreme u bujanovačkom Domu zdravlja.

Odluku o rebalansu budžeta žestoko je kritikovala opozicija.

Odbornik Srpske napredne stranke (SNS) Nenad Zafirović je sa skupštinske govornice poručio da će uskoro sazvati konferenciju za štampu na kojoj će obavestiti građanstvo o načinu na koji vlast troši budžetska sredstva. Zafirović je istakao da će biti pozvan i budžetski inspektor, kao i da će o svemu biti obavešteno i tužilaštvo.

„Ovde je na prilično volšeban način zaokružena privatna priča“, tvrdi Zafirović.

„Rebalans je populistički i politički i zadnja slamka spasa za vlast pred izbore koji nas očekuju za 6 meseci“, ocenio je Miodrag Milković, odbornik iz koalicije okupljene oko SNS.

Po njegovim rečima, sredstva su raspoređena tamo gde nisu potrebna, dok za lokalni ekonomski razvoj i poljoprivredu nema dodatnih sredstava.

„Imamo 5.000 nezaposlenih i umesto da prioritet budu ekonomski razvoj i poljoprivreda vi povećavate sredstva za partijsko zapošljavanje u Domu zdravlja i famoznu transfer stanicu“, rekao je Milković.

Zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić je replicirajući upitao opozicione odbornike da li je rešavanje problema sa odlaganjem otpada u interesu građana, kao i dovoljan broj lekara i drugog osoblja u Domu zdravlja.

„Partijsko zapošljavanje i obezbeđivanje glasova je vaš resor“, rekao je Arsić.

Govoreći o Milkovićevoj najavi izbora za 6 meseci, Arsić je rekao da ga takve pretnje ne dotiču.

„Vi se već šest meseci borite za nove izbore, ali bez rezultata. Izbora će biti kada dođe vreme“, rekao je Arsić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare