Vakcinisali se meštani sela Vrtogoš

VRANJE

U selu Vrtogoš kod Vranja organizovana je vakcinacija meštana bez zakazivanja.

“Ovo selo ima ambulantu koja je pripremljena da izađe u susret procesu vakcinacije i nakon obaveštavanja javnosti i pozivanja meštana sa ovog dela teritorije Grada Vranja da se vakcinišu, i na taj način zaštite od virusa, nismo ni sumnjali da će odziv biti dobar”, izjavila je direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

“Odziv meštana u Vrtogošu je dobar i oni danas mogu da biraju između vakcine kineskog proizvođača Sinofarm i Fajzerove vakcine”, kaže upravnik Opšte bolnice Vranje, dr Nikola Popović.

On je dodao da se vakcinacija u seoskim sredinama i preduzećima u gradu, radi po nalogu Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

“Apelujem na sve građane da se vakcinišu, da budu odgovorni najpre prema sebi, svojim najbližima i celom društvu, jer je vakcinacija jedini način da se izborimo sa ovom opakom bolešću”.

“Ja sam iz ovog sela i iz tog razloga odlučio sam se da se ovde vakcinišem”, istakao je predsednik Mesnog odbora sela Donji Vrtogoš, Goran Petrović uz čiju saradnju je i organizovana akcija.

On je izrazio zadovojstvo što su građani Vrtogoša mogli da vakcinu prime u zdravstvenoj ambulanti u svom selu i zahvalio rukovodstvu Zdravstvenog centra Vranje što su to omogućili meštanima.

“Očekivao sam Sputnjik, rusku vakcinu. Za nju sam se prijavio pre mesec ipo dana, nisu me još obavestili i zbog toga što je za danas organizovana vakcinacija u mom selu, bez zakazivanja, odlučio sam da sada zajedno sa svojom suprugom primim vakcinu”, ističe Zvonimir Milić, stariji meštanin iz Vrtogoša.

Goran Jovanović i cela njegova porodica je bila zaražena korona virusom. Imali su i gubitak u porodici i upravo zato su danas došli svi da se vakcinišu.

Među meštanima Vrtogoša koji su došli na imunizaciju bili su pripadnici svih generacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare