UZOR DECI, ALI I STARIJIM

LESKOVAC

Gost Leskovca 15. februara bio je Raša Popov, naš istaknuti književnik, publicista, novinar, poznat po knjigama i televizijskim emisijama za decu.

Osim druženja sa decom u Narodnom pozorištu, gde su leskovački osnovci imali priliku da čuju neke od njegovih stihova i poučnih priča, Rašu Popova primio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

-Raša Popov je obeležio detiljstvo mnogih naraštaja kulturnom serijom za decu „Fazoni i fore“. I danas u devetoj deceniji života on nastavlja da prenosi prave vrednosti mladima i deci. Njegov rad obeležio je pedagoški pristup sadržajima koji omogućavaju deci zdravo odrastanje i pravu edukaciju, kao i prave vrednosti odrastanja i života. To je bio jedan od razloga da ovaj naš poznati književnik pre mesec dana dobije nagradu „Dositej Obradović“ za životno delo. U vremenu kada su sve više zastupljeni sadržaji koji nameću spektakl, pogrešan sistem vrednosti najmađima, rad Raše Popova je, složićemo se svi, kulturno blago i model po kome bi trebalo da se upravljaju naši novi pisci, ali i tvorci mnogih medijskih sardržaja. Čestitam vam na nagradi ali i na tome što ste uzor svima nama a i generacijama koje rastu, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

-Posle 58 godina ponovo ću stati na daske leskovačkog Narodnog pozorišta, jednog od najmarkatnijih srpskiih pozorišta. Ja sam radostan jer čim sam došao u Leskovac pitao sam da li je prilikom naših pretumbacija i privatizacija „Zdravlje“ propalo. Na svoju veliku radost, od gradonačelnika Leskovca čuo sam da „Zdravlje“ ne samo da nije propalo, nego da je to fabrika koja stoji čvrsto na svojim nogama. Radujem se što sam ponovo u Leskovcu, rekao je Raša Popov.

Gradonačelnik Cvetanović je Raši Popovu poklonio knjigu „Zlatno doba Leskovca“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare