Uzbunjivač protiv Bastaća iz firme zbog koje je hapšen direktor leskovačke bolnice?

BEOGRAD-LESKOVAC

Centralni mediji danas javljaju da se pojavio još jedan uzbunjivač koji svedoči da je predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać proneverio je 86 miliona dinara iz opštinskog budžeta.

Ovo je, prenose mediji, izjavio bivši pravni zastupnik kompanije “Respekt legal” Danče Urošević.

Ova firma se pominje i u slučaju nameštanja tendera zbog kog je hapšen i procesuiran direktor leskovačke bolnice.

Urošević je za današnji “Kurir” rekao da je pronevereni novac korišćen za sabotiranje radova u centru Beograda, rušenje saobraćajnih znakova, zaustavljanje saobraćaja, za šta je aktivistima i gradskim odbornicima plaćano mesečno od 30 do 80 hiljada dinara.

List navodi da je Urošević dobio status uzbunjivača nakon što je Gradskoj upravi Grada Beograda prijavio korupciju Bastaća i njegovih saradnika.

“Nakon pobede na tenderu, ‘Respekt legal’ sklopio je ugovor od 86 miliona dinara za 2018. i 2019. sa opštinom Stari grad. Pristao sam na uslove koje su mi čelnici opštine nametnuli, a to je da zaposlim 60 radnika koje oni izaberu. Kasnije sam saznao da je 23 već zaposleno na drugom mestu, ali smo morali da ih isplaćujemo zbog pretnji i ucena”, kaže Urošević.

On je objasnio da su pojedini odbornici u Opštini Stari grad bili istovremeno zaposleni i preko agencije “Rispekt legal” i tako iz budžeta dobijali novac koji ne bi smeli, jer je to predstavljalo sukob interesa.

“Postoje odbornici iz svih stranaka koji čine vlast na Starom gradu, a koji su ovako prisvojili novac građana. To su mahom bivše demokrate, koje su preletele u SSP, ali ima ljudi i iz SRS i SPS”, dodaje Urošević.

U toj grupi je, kako kaže Urošević, i odbornik koji je sada predsednik Inicijativnog odbora SSP za Stari grad, predsednik Opštinskog odbora i jedan od najbližih saradnika Marka Bastaća.

Taj odbornik se, kako dodaje sagovornik lista, pojavljivao na bazenu “Milan Gale Muškatirović” i branio ga, lažno se predstavljajući kao radnik na bazenu, a zapravo radi u opštini.

Urošević kaže i da je dobio otkaz nakon što je medijima otkriveno da Bastać svoje ljude plaća preko “Rispekt legala”.

Ova agencija se pominje i u slučaju hapšenja direktora leskovačke bolnice Nebojše Dimitrijevića .

U saopštenju koje je policija tada izdala , sve se dešavalo početkom februara ove godine, je, izmedju ostalog, navedeno “sumnja se da je D.S. (iz firme „Transly“ ) podstrekivao N.D. (direktor bolnice) da izmeni konkursnu dokumentaciju u javnoj nabavci za usluge održavanja higijene u Opštoj bolnici u Leskovacu, kako bi firme „Transly“ i „Respekt legal“ iz Beograda ispunile uslove predviđene javnom nabavkom, a zatim i dobile ovaj posao”.

Sudjenje direktoru leskovačke bolnice zbog ovog slučaja je počelo pre više nedelja a bivši zastupnik firme za koju je nameštan tender, tako bar tvrdi policija u saopštenju, sada je uzbunjivač i prijavljuje korupciju u opštini Stari grad .

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ivan
ivan
4 godine pre

sve lopov do lopova ,a svima puna usta srpstva ,patrotizma samo gledaju sta ce maznu i jedni i ddrugi