Tamara Milenković Kerković: Niška policija ne reaguje na prijavu vredjanja i proganjanja na fejsbuku i u stvarnosti

NIŠ

Potpredsednica Pokreta Dveri i profesorka Ekonomskog fakulteta u Nišu Tamara Milenković Kerković objavila je danas na svojoj fejsbuk stranici da nju i njenu ćerku duže od godinu i po dana na fejsbuku vređaju i proganjaju osobe sa više lažnih profila ” najgnusnijim lažima, klevetama i kletvama koje širi na društvenim mrežama, blateći moj lični, profesionalni i politički ugled i narušavajući mir mene i moje ćerke”.

Kerković je napisala da je osoba, čiji je identitet saopštila niškoj policiji ” slala pisma i pošiljke uvredljive i uznemirujuće sadržine i pretila mojim i ćerkinim prijateljima”.

” Više od 30 pratilaca sa Fb, nekih meni poznatih ali i nepoznatih, mi se javilo sa informacijama da im je i lično u inbox pisala pisma iste sadržine. Ko zna koliko je ljudi kojima je i neprijatno da mi o tim uvredljivim porukama javi. Gospođu ne poznajem, niti sam je ikada do sada srela”, objašnjava Kerković.

” Pre gotovo godinu dana, tačnije 11.12.2018. god. uputila sam krivičnu prijavu za krivično delo proganjanja iz čl. 138a KZ RS i dve dopune prijave 14.12.2018.god. Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu koje je aktom KTN 3735/18 20.12.2018.god. prosleđeno Višem javnom tužilaštvu Posebnom odeljenju za visoki tehnološki kriminal. Do sada nije pokrenut postupak niti sam obaveštena o odbacivanju prijave, što je zakonska obaveza Tužilaštva. Policija MUP Niš ni nikon više prijava odbija da postupi bez naloga tužilaštva.
Nije mi do sada na pamet padalo da ovo iznosim u javnost, ali novi sinoćnji napadi uverili su me da od države zaštitu neću dobiti i da je obaveštavanje javnosti ovim putem jedini način da bar opomenem ljude koje uznemirava. A naš horor se nastavlja.
Građani Srbije podeljeni su na one koje vlast štiti i na one koji su bez ikakve zaštite.
Mislite o tome”, poručila je Kerković.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Tvrtko I
Tvrtko I
4 godine pre

Naša opozicija je kao Šojić, šalju preteća pisma sama sebi na mejl dok ne uđu u skupštinu.