“Otadžbina”: Glavni cilj promene Zakona o referendumu je da se predsednik Srbije odrekne Kosova i Metohije

KOSOVSKA MITROVICA

Glavni cilj promene Zakona o referendumu jeste to da se predsednik Srbije na takozvani demokratski način odrekne Kosova i Metohije, saopštio je Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”.

“Sadašnji zakon nije mu pogodan iz razloga jer zahteva izlazak više od 50% upisanih birača. Da bi izbegao procesuiranje zbog kivičnog dela nacionalne veleizdaje Aleksandar Vučić je namislio da predaju Kosova odradi kroz referendum.
Ono što može da se čuje sa raznih strana jeste da se predsednik Srbije složio sa nemačkim predlogom da rešenje statusa Kosova bude po modelu dve Nemačke. Srbija ne bi zvanično priznala samoproglašenu republiku Kosovo ali ne bi imala ništa protiv da ona postane član Ujedinjenih nacija. Objašnjenje predsednika se svodi da kada građani Srbije nisu pristali na “razgraničenje” sa Albancima on je morao da pribegne ovom rešenju.
Čak je i američki diplomata Metju Palmer izjavio da Sjedinjene Američke Države stoje na putu da pomognu građanima Srbije i da je odricanje države Srbije od svoje južne pokrajine u njihovom interesu.
Ovih dana svedoci smo ubrzanog pritiska, pre svega SAD, da Srbija potpiše sveobuhvatni sporazum sa separatističkom tvorevinom zvanom republika Kosovo. Tom prilikom Zapad ucenjuje vlast zbog brojnih korupcionaško-krimonalno-pljačkaških afera. One se svode od nelegalne trgovine oružjem, sumnjivih i problematičnih tendera ali i nedorečenosti aktuelnog režima kada je u pitanju ubistvo Olivera Ivanovića.
Stalna kuknjava Aleksandra Vučića zbog taksi Prištine od 100% već je dosadila građanima Srbije. U isto vreme predsednik ne pominje nešto što je mnogo gore za Srbiju a to je formiranje vojske Kosova. Razlog je taj što se sa formiranjem vojske Kosova složio Aleksandara Vučić a sa taksama nije. Radi poređenja, slično bi bilo kada bi Gvatemala uvela sankcije SAD a Donald Tramp zbog toga jadikovao i zapomagao. Normalno je da bi SAD uvele Gvatemali recipročne mere za razliku od Srbije koja to ne može jer je njen predsednik najobičnija kukavica.
Ne treba sumnjati u to da će Aleksandar Vučić prihvatiti nemački model za status Kosova i Metohije zbog daljeg opstanka na vlasti. Ali jednu stvar previđa. Onog časa kada bude predao Kosovo i Metohiju on Zapadu više nije potreban. I oni se gnušaju izdajnika.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina” kao članica Saveza za Srbiju podseća građane Srbije na tri ključna stava Saveza po pitanju Kosova i Metohije:

  1. Rešenje statusa Kosova i Metohije mora da bude skladu sa Rezolucijom 1244 SB.
  2. Sudbina Kosova i Metohije ne sme da bude u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije koji kaže da je KiM neotuđivi i nedeljivi deo teritorije Republike Srbije.
  3. Nikakav referendum po pitanju Kosova i Metohije Savez za Srbiju neće priznati. Neće priznati jer po Ustavu Srbije pitanje teritorije ne može biti predmet referenduma. Ako bude, onda je on antiustavan. Kako radili, tako nam Bog pomogao”, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ koje u celini prenosimo.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare