Usvojena Odluka o završnom računu Grada Vranja

VRANJE

Usvojena je Odluka o završnom računu grada Vranja za 2023. godinu na petoj sednici Skupštine grada Vranja. Rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije Nenad Tasić u izjavi za gradski sajt, istakao je da je u odnosu na planirani, budžet realizovan čak 95 odsto, saopštila je Služba za odnose sa javnošću grada Vranja.

Ukupno ostvareni prihodi i primanja u budžetu grada Vranja sa prenetim sredstvima iz prethode godine iznose 3, 6 milijardi dinara (3.603.401.000,00 dinara), dok su ukupni tekući rashodi 3,4 milijardni dinara (3.465.994.000,00) dinara.

,,U 2023. godini ostvaren je suficit u iznosu od 115.254.000,00 dinara. Od toga 62 miliona dinara su sredstva namenskog karaktera opredeljena za dodelu pomoći u građevinskom materijalu i opremi, popravku i adaptaciju seoskih kuća sa okućnicom, za isplatu PDV-a na ime rekonstrukcije Zdravstvenog centra kao i za finansiranje vodovodne mreže u Industrijskoj zoni Bunuševac, dok su  preostala sredstva u iznosu od 54 miliona dinara, kao višak prihoda,  preneta u 2024. godinu. Ukupno ostvarenje prihoda je na 95 odsto u odnosu na planirana sredstva, a ostvarenje rashoda je na 92 odsto”, rekao je Tasić.

Podsetimo se, odbornici lokalne opozicije su danas blokirali su početak sednice Skupštine i onemogućili odbornike vladajuće koalicije da istupaju za govornicom, pa su izvestioci obrazlagali svoja saopštenja ispred odborničkih klupa. Odbornik Pokreta slobodnih građana Igor Zlatković i odbornik Pokreta Srbija centar Slobodan Petrović protestovali su zbog preobimnog dnevnog reda od 58 tačaka i materijala na 1.500 stranica.  

Gradski odbori „Demokratske stranke“, „Stranke Slobode i Pravde“, „Narodnog pokreta Srbije“, „Srbija Centar SRCE“, „Pokret Slobodnih Građana“, „Socijaldemokratska stranka“, „Ekološki ustanak – Ćuta“ i ,,Zajedno” zahtevali su hitno sazivanje kolegijuma šefova odborničkih grupa, kako bi sa predsednicom Skupštine grada Vranja dogovorili podelu tačaka dnevnog reda na više sednica, koje bi se održale u narednom periodu. (kraj) DC/MS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare