Opozicija u Vranju najavila bojkot Skupštine grada

VRANJE

Odbornici Skupštine grada Vranja dobili su materijal sa 58 tačaka na 1500 strana, a sednica je zakazana svega nekoliko dana kasnije, u četvrtak 20. juna. Gradski odbori „Demokratske stranke“, „Stranke Slobode i Pravde“, „Narodnog pokreta Srbije“, „Srbija Centar SRCE“, „Pokret Slobodnih Građana“, „Socijaldemokratska stranka“, „Ekološki ustanak – Ćuta“ i ,,Zajedno” zahtevaju hitno sazivanje kolegijuma šefova odborničkih grupa, kako bi sa predsednicom Skupštine grada Vranja dogovorili podelu tačaka dnevnog reda na više sednica, koje bi se održale u narednom periodu.

,,Ukoliko se ovi uslovi za normalan rad, ozbiljnu analizu i demokratsku raspravu o ovim najvažnijim tačkama za našu lokalnu samoupravu ne ispune, bićemo prinuđeni da u četvrtak, 20. juna blokiramo rad Skupštine grada Vranja i onemogućimo vladajuću većinu da sve ove tačke progura “ispod žita”, daleko od očiju građanki i građana grada Vranja”, rekli su iz opozicije.

Ističu da ne postoji mogućnost da se odbornici adekvatno pripreme za ovu sednicu, te da za nekoliko dana pročitaju i analiziraju ovako obiman materijal.

U petak će se usvajati kako navode izveštaji o radu svih javnih preduzeća, javnih ustanova i sektora gradske uprave za 2023. godinu, otuđenje desetina parcela u vlasništvu grada, u korist fizičkih i pravnih lica, izbori direktora javnih preduzeća i ustanova, davanje dozvola za izgradnju mini-hidroelektrana sa dalekosežnim ekološkim posledicama, analiza negativnih pojava u društvu, poput vršnjačkog nasilja i brojne druge tačke dnevnog reda.

,,Napominjemo i to da vladajuća garnitura grada Vranja, naviknuta na rad bez opozicije i bez suprotstavljenih stavova na sednicama skupštine koje su trajale po par sati, Petu sednicu Skupštine grada Vranja, veoma ciljano, zakazuje za četvrtak, 20. juna, kada u ranim popodnevnim časovima reprezentacija Srbije igra odlučujuću utakmicu protiv Slovenije, na EP u fudbalu, što će skrenuti pažnju javnosti sa sednice skupštine. Odbornici vladajuće većine inače ne čitaju materijal nego postove na društvenim mrežama u toku zasedanja, pa njima 1500 strana ne predstavlja problem”, navode u saopštenju. (kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare