Usvojen rebalans budžeta u Vranju, povećan iznos za socijalu

VRANJE

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Vranja za 2023. godinu.

Po rečima člana Gradskog veća Bojana Kostića, ukupan rebalans budžeta projektovan je na iznos od 3.664.146.500,00 dinara, što je za 2% više u odnosu na ostvarene prihode u 2022. godini.

,,Najvažnije izmene u budžetu tiču se sredstava za završetak rekonstrukcije opšte bolnice, izgradnju vodovodne mreže ka selu Neradovac i povećanje sredstava u iznosu od 77 miliona dinara za oblast socijalne i dečje zaštite, pre svega za subvencionisani prevoz učenika osnovnih i srednjih škola sa prebivalištem na teritiriji grada Vranja“, rekao je Kostić.

Odbornici su usvojili i Odluku o izmenama i dopunama odluke o javnim parkiralištima, kao i Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i relizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač Grad Vranje, za periode od 01.01. do 31.03.2023. i od .01.01 do 30.06.2023. godine.

Odbornici su razmatrali i usvojili Odluku o izmeni i dopuni odluke o razrešenju i imenovanju predsednika i zamenika, članova, sekretara i zamenika sekretara Gradske izborne komisije Grada Vranja u stalnom sastavu, Rešenje o imenovanju članova Lokalnog saveta roditelja grada Vranja, kao i Rešenja o izmeni i dopuni rešenja o imenovanju članova školskih odbora u srednjim školama na teritoriji grada Vranja. (kraj) DV/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Cule
Cule
7 meseca pre

Ne kradite više vesti iz Vranja pobogu!