Usvojen drugi rebalans budžeta grada

VRANJE

Članovi Gradskog veća u Vranju usvojili su drugi rebalans budžeta.

O tome je na konferenciji za novinare govorio gradski većnik zadužen za budžet i finansije Bojan Kostić.

„Razlog za donošenje drugog rebalansa budžeta je uvećanje prihodne strane za 285 miliona dinara, tako da je ukupan budžet grada Vranja za 2019. godinu planiran u iznosu od tri milajarde i 149 miliona dinara.

,,Ovo povećanje rezultat je odobrenih namenskih sredstva od strane nadležnih Ministarstava i donatora. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je sredstva u visini od 113 miliona dinara za izgradnju infrastrukture za stambeni kompleks za pripadnike snaga bezbednosti. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo je 30 miliona dinara za realizaciju prve faze rekonstrukcije Gradskog parka. Filmski centar Srbije obezbedio je 11,7 miliona za nabavku digitalnog projektora za potrebe bioskopa i 6,1 milion dinara obezbeđen je preko ROMACTED programa za zapošljavanje mladih Roma i Romkinja. Prihodi su povećani i proširenjem poreske baze za 33 miliona dinara, kao i uvećanjem poreza na zarade za 20 miliona“, rekao je Kostić.

Većnik je dalje naveo da ovim rebalansom kapitalne investicije učestvuju u budžetu sa 27,5 posto, što znači da će Grad za realizaciju kapitalnih projekata izdvojiti 865 miliona dinara.

,,Ovakvo stanje u budžetu rezultat je odgovorne politike i finansijske discipline ovog rukovodstva. Zahvaljujući velikom angažovanju gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića, narodnog poslanika Slaviše Bulatovića i državnog sekretara Dragana Stevanovića, Vranje je uspostavilo odličnu saradnju sa relevantnim republičkim institucijama. U periodu od 2016. do 2019. godine iz republičke kase u budžet grada izdvojeno je 830 miliona više u odnosu na period od 2012 – 2015. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, koji su doprineli realizaciji mnogobrojnih kapitalnih projekata izuzetno značajnih za naš grad“, naglasio je većnik.

Gradski budžet je i dalje u suficitu oko 30 miliona dinara. Iskorišćenje budžeta u ovoj godini biće veće od 95 odsto, zaključio je Kostić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare