Uspeh niških streličara na saveznom turniru u Novom Sadu

NIŠ

Streličari SK Niš učestvovali su na turniru u organizaciji SK Velos iz Novog Sada. I pored veoma nestabilnog vremena i poteškoća koje ono sa sobom donosi, takmičari  kluba su uspeli da donesu kući tri u Niš medalje.

 Iako juniori po godinama, Mihajlo Stefanović i Marko Vulić su se takmičili sa seniorima i u kvalifikacijama zauzeli drugo i treće mesto po rezultatu. U eliminacionom delu Vulić je poražen u četvrtfinalu, dok Stefanović stiže do meča za zlatnu medalju. Na žalost, taj meč Stefanović nije dobio i poražen je od takmičara iz SK Pančevo te se kući vratio sa srebrnim odličjem u ovoj konkurenciji dok je Vulić u finalnom plasmanu bio 7.

                                 „Imali smo samo jednog predstavnika i u konkurenciji najstarijih takmičara.  Zoran Marković je predstavljao naš klub i zauzeo treće mesto u finalnom plasmanu“, kažu u SK Niš.

                                 U konkurenciji seniora, goli luk, nastupala su tri takmičara, Dejan Stojanović, Veljko Petrović i Dragoljub Majović. Zauzeli su peto, šesto i sedmo mesto u kvalifikacijama.

                               „U eliminacijama je došlo do promene na tabeli. Petrović i Majović stižu do četvrtfinala gde završavaju takmičenje, dok Stojanović veoma konzistentnim gađanjem uspeva da dođe do meča za zlato i tu pobedi kolegu iz SK Velos sa 6-0 i tako sebi obezbedi zlatnu medalju. Petrović i Majović su na kraju imali rezultat koji ih je doveo do deobe petog mesta u finalnom plasmanu. U ekipnom plasmanu naša trojka je zauzela ubedljivo prvo mesto“, ističu u SK Niš.

                               Dodaju da je ovo bila poslednja priprema streličara pred državno prvenstvo koje ih očekuje u septembru.

                              „Prvo prvenstvo koje nas očekuje je  za mlađe konkurencije i veterane 4. septembra u Beogradu, a kasnije sledi i prvenstvo za seniore koje je zakazano za 18. septembar u Subotici. Dosadašnji rezultati nam daju puno pravo da na ova dva prvenstva idemo sa ciljem da kući donesemo titule u više konkurencija“, zaključuju u SK Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare