Vučić: Predstavnici Srba sa KIM podržali rukovodstvo Srbije

BEOGRAD

Snage NATO molimo da rade svoj posao, na Kosovu su da štite srpsko stanovništvo od divljanja albanske policije, a ne Srbe od Srba, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju posle sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i rekao da su predstavnici Srba podržali rukovodstvo Srbije “da tragamo za rešenjem”.

Pređen je Rubikon i danas znamo – sve da se desi da se nađe kompromis (oko ličnih dokumenata i tablica) do 1. septembra, biće novih problema 31. oktobra i tako dalje, problemi za Srbe neće prestati jer samo žele da ukinu srpsku državu i postojanje Srba na Kosovu.

“Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije su podržali rukovodstvo Srbije da tragamo za rešenjem, dali su nam odrešene ruke i prihvatiće sve što i mi prihvatimo, uz neke crvene linije o kojima neću da govorim, a tražili su garancije da neće doživeti pogrom i proterivanje i lično sam im to garantovao. Nije mi važna moja politička karijera ili bilo šta, to je moja poruka svima ovde i u svetu”, rekao je Vučić.

“Oni (Srbi sa Kosova) su mene obavestili da, ako se ne prekine sa progonom Srba, u narednih mesec dana doći do napuštanja svih (kosovskih) institucija od strane političara, a potom će do kraja septembra to učiniti i sudije, policajci,…doći će do potpune razgradnje briselskog poretka. Srbi više neće biti ničiji taoci, učiniće sve da sačuvaju sebe i svoju državu Srbiju, u skladu sa međunarodnim javno pravnim normama i rezolucijom 1244 i imaće punu podršku svoje države Srbije”, naglasio je Vučić.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare