Uskršnje radosti u Bosilegradu

BOSILEGRAD

Mobilni edukativni tim “Super autobus” donosi uskršnje radosti u Bosilegrad.

U petak, 14.04, od 12 do 14 časova, na uglu ulica Maršala Tita i Georgi Dimitrova, “Super autobus” će organizovati kreativnu radionicu za decu izbeglice i sve zainteresovane mališane iz Bosilegrada, saopštila je Fondacija SOS Dečje selo.

Na radionici pod nazivom “Uskršnje radosti” biće organizovano farbanje i ukrasavanje jaja od stiropora, pravljenje korpica za jaja i uskršnjih čestitki, igranje različitih igara i brojne aktivnosti za decu.

“Super autobus”, jedan od programa SOS Dečijih sela Srbija, je pokretni edukativni centar za rad sa decom, koji obilazi opštine u Srbiji, pružajući deci iz socijalno isključenih i marginalizovanih grupa mogućnost da, kroz igru, razumeju i savladaju različite poteškoće koje stoje na putu odrastanja. Tim čine tri edukatora, koja su specijalizovana za rad sa decom.

Aktivnosti „Super autobusa“ održavaju se na javnim prostorima dostupnim deci – u parkovima, na trgovima, kao i u vrtićima, školama, omladinskim centrima, domovima kulture, mesnim zajednicama, domovima za decu, bolnicama i drugim ustanovama koje rade sa decom i mladima.

“Fondacija SOS Dečija sela Srbija je humanitarna, nevladina organizacija, posvećena dobrobiti dece – brizi o deci bez roditeljskog staranja, i jačanju snaga porodica i zajednica u brizi o svojoj deci i očuvanju njihove bezbednosti, kao preventivnoj meri protiv napuštanja i zanemarivanja dece. Članica smo Međunarodne organizacije SOS Dečija sela, koja u 134 zemlje sveta pomaže više od 1.200.000 hiljada ljudi.

U Srbiji smo prisutni od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centre za podršku porodici u Nišu, Obrenovcu i Beogradu, Program podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu, program hitne pomoći realizovan zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i program hitne pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju”, navode u ovoj Fondaciji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare