Uskoro stanarske parkig karte u Vranju

VRANJE

Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja razmišlja da sa najavljenim izmenom režima kretanja saobraćaja u 11 gradskih ulica, za parkiranje vozila uvede takozvane stanarske karte. One bi bile namenjene građanima koji žive u neposrednoj blizini parking zona.

„Stanarske karte biće dostupne garđanima čiji se stambeni objekti nalaze u blizini parking zona, a prioritet je sagledavanje problema žitelja 11 ulica u kojima se menja smer kretanja vozila u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja.

Razlog je što tamo vlada saobraćajni haos i često dolazi do zagušenja vozila. Veliki je problem i parkiranje samih meštana koji žive u neposrednoj blizini. Planiramo da za te građane uvedemo poseban režim naplate parkiranja. Bila bi to stanarska karta, čija je cena pristupačnija od mesečne. Cilj je da se pomogne građanima koji stanuju u blizini parking mesta“, kaže direktor Direkcije za izgradnju, Saša Sentić.

vranje-parkiranje-1
Ovo nije novina. U mnogim gradovima u Srbiji to je odavno zaživelo i pokazalo se kao dobro rešenje.

U Vranju postoje dve zone za parkiranje. Cena u prvoj zoni je 35 dinara, za maksimalno zadržavanje vozila dva sata, a u drugoj je 30 dinara i nema ograničenja. Dnevna karta je u prvoj zoni 200, a u drugoj upola niža.

O uvođenju stanarskih parking karti konačnu reč daće gradski parlament

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare