Uskoro sekundarna vodovodna mreža u Vučju od 258.000 evra

 

LESKOVAC 

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović i vlasnik „Telekomunikacija – Blace“, Zoran Njegovanović, izvodjač radova, potpisali su danas ugovor, vredan 17 miliona dinara, o izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Vučju u dužini od šest kilometara i 450 metara.

Vrednost projekta je 258.696 evra, dok učešće grada iznosi 27,2 odsto.

S obzirom da je ovaj projekat odobren u sklopu programa “Evropsko partnerstvo s opštinama“, ostatak sredstava obezbediće Evropska unija, preko Ministarstva finansija. Od strane donatora, kako je rečeno, već je uplaćena prva tranša u iznosu od 147.394 evra.

„Izgradnjom ove sekundarne vodovodne mreže, više od tri stotine domaćinstava dobiće, po prvi put, kontrolisanu pijaću vodu. Priključivanjem na sanitarno ispravnu vodovodnu mrežu, znatno će se poboljšati životni uslovi naših sugradjana i unaprediće se opšti higijenski uslovi žitelja Vučja“, rekao je Cvetanović, dodavši da je ovo dokaz da lokalna samouprava ne zanemaruje i ostala mesta, odnosno okolinu Leskovca.

Prema njegovim rečima, postojeća vodovodna mreža od pocinkovanih cevi, na kojoj je radjeno pre 40 godina, dovela je, pre svega, do velikog zastoja u vodosnabdevanju.

Na današnjoj konferenciji za novinare, vlasnik firme „Telekomunikacije – Blace“, Zoran Njegovanović, istakao je da je ovo njima već šesti ugovor na teritoriji grada Leskovca i obećao da će radovi biti završeni za četiri meseca.

„Izdvojio bih tri grada koja najviše investiraju u infrastrukturu – Leskovac, Kruševac i Požarevac – u kojima mi godišnje imamo po par ugovora, direktno preko grada ili preko „Vodovoda“. Očito je da će ovde biti značajnih promena. Ugovor ćemo završiti u roku, baš kao i ostale ugovore dosad“, rekao je Njegovanović na konferenciji za novinare.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare