Projekat na smanjenju siromaštva

VRANJE

U Vranju je potpisan ugovor o saradnji između nemačke organizacije „Help“ i lokalne samouprave na realizaciji projekta „Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti samozapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.

Ovaj značajan dokument za grad Vranje, potpisali su gradonačelnik, dr Slobodan Milenković i regionalni direktor za Srbiju i Crnu Goru, Klaus Mock.

„Saradanja sa organizacijom „Help“ je veoma uspešna i do sada je realizovano ukupno 19 projekata, a broj korisnika je 518. Vrednost do sada realizovanih projekata u Vranju su dva miliona evra. Mnoge projekte koje realizuje „Help“ pokušavamo da „preslikamo“, naročito u Lokalnom akcionom planu za zapošljavanje, jer su se ti modeli pokazali održivim, što rezultira zainteresovanošću poslodavaca. Drago mi je što je Vranje deo novog projekta, koji za cilj ima uključivanje Roma, Romkinja i ostalih ugroženih grupa stanovništva u socijalni i ekonomski ciklus zemlje, odnosno smanjenje siromaštva među ciljnim grupama“, rekao je gradonačelnik.


O dobroj saradnji Vranja i „Helpa“ govorio je Klaus Mock, regionalni direktor „Helpa“ za Srbiju i Crnu Goru, koji je izrazio nadu da će biti uspešna i u narednom periodu.

U okviru projekta biće podržano najmanje 25 biznisa, uz učešće minimum 40 odsto žena i 50 odsto Roma u njihovim namerama da započnu ili razviju poslove, rekao je šef Kancelarije ove organizacije u Vranju, Bane Stanojković.

Projekat podrazumeva samozapošljavanje dodelom grantova u opremi, organizovanje radne prakse i obuku za neformalne sakupljače sekundarnih sirovina.

Ugovor finansira švedska Agencija za međunarodni razvoj i saradnju SIDA, a sufinansira lokalna samouprava.

Projekat će trajati do septembra 2020. godine, a ukupna vrednost investicija za grad Vranje iznosi oko 53.780 evra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare