Uskoro konkurs za projekte iz ekologije

LESKOVAC

Saglasnost članova Gradskog veća na 37. sednici ovog organa data je za predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata iz Fonda za zaštitu životne sredine grada Leskovca u 2021. godini. Za finansiranje ovog programa predviđeno je 1.850.000 dinara. Da bi što više pravnih lica moglo da uzme učešće na ovom konkursu, maksimalan iznos sredstava po jednom projektu je ograničen na 200.000 dinara. Nakon isteka konkursa Gradsko veće će formirati komisiju koja će izvršiti izbor projekata.

Usvojen je i predlog Odluke o usvajanju Pravilnika o načinu i kriterijumima za ostvarivanje prava na dodelu sredstava za finansiranje/sufinansiranje programa udruženja građana u poljoprivredi – zaštita poljoprivrednih resursa od elementarnih nepogoda iz budžeta Grada Leskovca sa tekstom javnog poziva za 2021. godinu. Na osnovu ovog poziva raspodeliće se 5,5 miliona dinara.

Gradski većnioci su dali saglasnost i na Odluku o usvajanju zahteva po javnom pozivu za podršku mladim talentima grada Leskovca. Finansijska podrša se dodeljuje na osnovu postignutih rezultata u oblasti nauke i obrazovanja, sporta, kulture i umetnosti, te usavršavanja. Uslove konkursa ispunilo je 150 mladih.

Odobreno je i otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Leskovca površine 29 kvadrata u korist Preduzeća za izgradnju gasovodnih sistema, transport i promet prirodnog gasa „Yugorosgaz“ za iznos od 188.095 dinara. Ova parcela je predviđena za izgradnju infrastrukturnog objekta merno-regulacione stanice „Centar“.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare