Narodna stranka u Leskovcu skuplja potpise na krivičnu prijavu protiv premijerke i ministarki

LESKOVAC

Narodna stranka, zajedno sa građanima Srbije, podnosi krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije, Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke rudarstva i energetike i Irene Vujović, ministarke za zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije, saopštila je danas ta stranka.

“Osnovano sumnjamo da su prijavljene izvršile sledeća krivična dela:

  • Krivično delo Zloupotrebe službenog položaja
  • Krivično delo Primanja mita
  • Krivično delo Zagađenje životne sredine
  • Krivično delo Oštećenja životne sredine
  • Krivično delo Povreda prava na informisanje o stanju životne sredine i
  • Krivično delo Udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Narodna stranka već duže vreme skreće pažnju javnosti na aktivnosti kompanije ”Rio Tinto” koje namerava da sprovede u okolini Loznice, a vezano za eksploataciju litijuma. Odluke i akti koje u vezi sa ovim projektom usvajaju institucije Republike Srbije donose se protiv intersa građana Srbije i predstavljaju neustavnu i protivzakonitu osnovu za ovaj zločin nad ljudima i prirodom.

Narodna stranka iznosi osnovanu sumnju da se u osnovi ovih bezumnih odluka nalazi verovatno najveći slučaj državne korupcije.

Javnost Srbije mora da zna da se naša zemlja nalazi na ivici ekološke katastrofe i da je neophodno da se razvoj projekta ”Rio Tinto” pod hitno obustavi!

Na zahtev velikog broja stanovnika Leskovca, Gradski odbor Narodne stranke će omogućiti građanima da se priključe ovoj Krivičnoj prijavi.

Otvaramo punkt za davanje podrške ovoj akciji i pozivamo sve građane da daju svoj potpis u subotu, 9. oktobra u periodu od 11 do 14 časova prekoputa Kulturnog centra gde će biti postavljen štand.

Time otvaramo slučaj ”Narod Srbije protiv Rio Tinta” odlučni da sačuvamo svoju zemlju i sve gradove kojima preti ekološka katastrofa, ako odlučno ne stanemo na put neodgovornoj vlasti koja svojim aktivnostima preti da od Srbije napravi pustoš.

Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu nastavlja sa prikupljanjem potpisa građana i u stranačkim prostorijama od ponedeljka, 11. oktobra pa sve do 25. oktobra 2021. godine, svakog radnog dana u terminima od 17:30 do 20:30, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare