Uručeni ugovori za subvencionisanje mera energetske efikasnosti

VRANJE

U Vranju su, u sredu, građanima kojima su na osnovu raspisanog Javnog poziva za sprovođenje mera energetske efikasnosti, odobrene subvencije za zamenu stolarije, kotlova i ugradnju solarnih kolektora, uručeni ugovori.

Gradonačelnik Slobodan Milenković prilikomm uručivanja ugovora je rekao da je podizanje energetske efikasnosti nacionalni cilj i jedan od najvažnijih projekata u energetici koji je jako važan za sve.

„Najpre za vas koji ćete manje trošiti energiju i imati niže račune, a onda i za sve nas zajedno jer ćemo imati zdraviju životnu sredinu. Parametri pokazuju da trošimo 40 odsto više energije od proseka u zemljama EU, a nema razloga da bacamo energiju. Cilj države, a i naše lokalne samouprave, je da manje trošimo energiju kako u javnim objektima, tako i u domaćinstvima, kao i da podstaknemo građane da u što većem obimu primenjuju mere energetske efikasnosti. Grad Vranje i Ministarstvo rudarstva i energetike opredelili su blizu 5 miliona dinara za subvencionisanje ove tri mere energetske efikasnosti na individualnim stambenim objektima za tekuću godinu, rekao je gradonačelnik.

Milenković je dodao da su u budžetu za narednu godinu već predvideli sredstva u iznosu od 5 miliona dinara, što znači da će i resorno ministarstvo učestvovati sa isto toliko novca, tako da će biti znatno veći broj korisnika.

Veoma je bitno da što veći broj građana učestvuje u projektu, kako bi svi zajedno unapredili energetsku efikasnost na teritoriji grada Vranja, smatra gradonačelnik.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare