Uručeni ugovori za energetsku sanaciju objekata 

VRANJE

Građanima koji su učestvovali na Javnom pozivu za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, danas je uručio ugovore. 

Grad Vranje i Ministarstvo rudarstva i energetike za ovu godinu opredelili su blizu 12,5 miliona dinara za subvencionisanje pet mera energetske efikasnosti na porodičnim objektima i stanovima, rekao je Milenković. 

Reč je o merama koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu. 

Gradonačelnik se zahvalio svima koji su učestvovali u projektu unapređenja mera energetske efikasnosti. 

On je dodao da je važno razvijanje svesti o neophodnosti unapređenja mera energetske efikasnosti, jer se na taj način smanjuje potrošnja električne i toplotne energije, a istovremeno čuva životna sredina.  

Komisija je već jednom obilazila domove prijavljenih, a to će uraditi opet nakon izvedenih radova, da bi ustanovila da li su građani zadovoljni i da li je sve urađeno po ugovoru, rekao je Milenković. Ceo posao bi trebalo da bude završen za mesec dana. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare