Uručene nagrade Privredne komore Niš

NIŠ

U Regionalnoj privrednoj komori Niš, danas je održana tradicionalna godišnja svečanost na kojoj su  godišnje nagrade dobili  privredna društva,  pojedinci i škole koji su svojim radom i postignutim uspesima obeležili 2016.godinu

U Komori kažu da su zadovoljni postignutim, iako nisu uspeli da sačuvaju nezavisnost Komore. Ova institucija će naredne godine biti pripojena Privrednoj komori Srbije, što je u skladu sa novim  Zakonom o komorama, koji je usvojen ove godine.

Regionalna privredna komora u Nišu  ispunila je plan za ovu godinu. Pozitivno je poslovala uz smanjenje troškova i povećanje prihoda. Cilj joj je da i dalje radi na doviđenju investitora u ove krajeve.

“ Komora je poslovala pozitivno. Ispunjavala svoje zadatke. Smanjili smo troškove . Povećali smo prihode. Regionalna privredna komora nastavlja da radi sa 20 zaposlenih. Neće imati pravni subjektivitet koji će imati privredna komora Srbije. S druge strane, radiće možda i lakše, zato što će sva javna ovlašćenja sada biti dostupna svim članicama ovde u Nišu. “, kaže Dragan Kostić, predsednik Privredne komore u Nišu.

Tradicionalno, najboljim pojedincima dodeljene su plakete i nagrade. Nagrade su dodeljene najboljim privrednim društvima za ostvarene rezultate u privređivanju i unapređenju menadžmenta.  Kriterijumi su bili otvaranje novih radnih mesta, dovođenje investitora  I aktivnost u Komori. Nagrade je uručio dr Dragan Kostić direktor Regionalne porivredne komore Niš.

Nagradu od 50.000 dinara i plaketu za doprinos razvoju privrede i menadžmenta  dobili su  direktor filijale DDOR u Nišu Nebojša Bogdanović i generalni sekretar RPK Niš Vladimir Dodić, Grad Pirot, tačnije njegov gradonačelnik Vladan Vasić

Za postignute rezultate u radu plaketom su nagradjeni „Tigar tajers“ iz Pirota, „Gramer sistem“ iz Aleksinca, LMB Soft iz Niša, „Aerodrom Niš“, „Euro-komerc“ iz Prokuplja i „D-kompani“ iz Babušnice.

Donacije komore od 100.000 dinara pripale su školama „14. oktobar“ iz Niša,  „Mladost“ iz Pirota, Specialnoj školi „Sveti Sava“ iz Prokuplja i Osnovnoj školi „Smeh i suza“ iz Aleksinca.

Među dobitnicima je  Preduzeće za proizvodnju medicinske opreme NLB soft iz Niš.

“ Imamo sreću da naše proizvode plasiramo preko nemačke firme koja ima jako agresivnu prodaju. Mi je pratimo razvojnom proizvodnjom  I to je dobitna kombinacija sa kojom smo uspeli da i ove godine postignemo značajne rezultate”, kaže Dragan Janković, direktor preduzeća.

Nagrađen  je i Aerodrom “ Car Konstantin Veliki” iz Niša.

“ Mi imamo 11 destinacija , pet avio kompanija 125 000 putnika , 4000 tona robe”, ukazao je direktor Aerodroma Vladica Đurđanović, koji je dodao da je taj uspeh postignut u prethodne dve godine i da je za to zaslužan menadžment firme.

Sa 100 000 dinara nagrađene su tri škole iz Prokuplja, Aleksinca I Pirota, kao i škola za osnovno I srednje obrazovanje “14. Oktobar” iz Niša.

Na godišnjoj Skupštini članovi komore odlučili su da višak u zajedničkoj kasi uplate svim školama koje obrazuju decu sa posebnim potrebama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare