Uručene nagrade Književne zajednice „Borisav Stanković“

VRANJE

Za izuzetan doprinos srpskoj poeziji i kulturi, književnik  Jovan Zivlak, predsednik Društva književnika Vojvodine dobitnik je nagrade „Borin pečat“ koju dodeljuje Književna zajednica „Borisav Stanković“ u Vranju.

Povelja „Borisav Stanković“ uručena je književniku Časlavu Đorđeviću, za izuzetan doprinos srpskoj književnosti i negovanje vrednosti dela slavnog pisca, saopšteno je iz Književne zajednice.

Nagrade je laureatima uručio Miroslav Cera Mihailović, predsednik Književne zajednice „Borisav Stanković“, završnog dana tradicionalnog Međunarodnog festivala poezije koji je održan u Novom Sadu.

„Ovim činom Društvo književnika Vojvodine omogućilo je našoj instituciji više od decenije izloženoj nezapamćenom političkom pogromu i jedinoj instituciji kulture u Srbiji koja opstaje i bez adrese, da ispuni svoje statutarne obaveze i aktivnosti zbog kojih je i osnovana“, navedeno je u zvaničnom saopštenju Knjževne zajednice, koje je potpisao predsednik Miroslav Cera Mihailović.

Na Međunarodnom festivalu poezije u Novom Sadu internacionalna nagrada za poeziju, koju dodeljuje Društvo književnika Vojvodine, uručena je ovogodišnjoj dobitnici Katalin Ladik, mađarskoj pesnikinji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare