Uručene gradske stipendije sportistima

NIŠ

             

Grad Niš stipendira talentovane članove niških klubova, njih 52, sa po 6.800 dinara mesečno. 

“Nadamo se da ćemo naredne godine stipendirati više mladih sportista, zato predviđamo i više para za tu namenu. Nastojimo da uređivanjem sportske infrastrukture obezbedimo uslove za kvalitetnije treninge”, rekla je Dragana Sotirovski, gradonačelnik Niša, koja je uručila stipendije mladim sportistima sportistima ispred Gradske kuće. Na svečanosti uručivanja stipendija naglašeno je da će Grad ulagati u amaterski sport i saniranje sportskih terena u naseljima, osim u profesionalni sport. Mesečni iznos stipendije je 6.800 dinara, konkurisalo je 71, a odlukom komisije dodeljne su 52 stipendije. 

            “Ponosni smo na naše mlade sportiste, koji vredno rade. Drago nam je što možemo da učestvujemo u unapređenju  sporta. Biće ulaganja u profesionalni sport u saradnji sa Sportskim centrom Čair, ali bitno nam je i da rekonstruišemo međublokovske terene i terene u različitim naseljima za amaterski sport. Prihvatamo sugestije građana o tome gde šta treba popraviti”, naglasio je Aleksandar Stojičić, gradski većnik zadužen za sport.

             Za stipendije je konkurisao 71 sportista iz 29 klubova.                        

            Stipendije su dobili mladi uzrasta od 15 do 21 godine iz 25 niških klubova. Jedan od uslova za stipendiranje bio je da sportisti nemaju potpisan profesionalni ugovor sa klubom. Oni  su morali da ispune i posebne uslove, primera radi, da su reprezentativci u ekipnim sportovima, kao i da su osvajači medalja na domaćim ili međunarodnim takmičenjima.

                Dobitnici stipenija su Tadija Ćirić, Uroš Canić, Dunja  Milosavljević i Mina Nikolić iz Plivačkog klub “Sveti Nikola”, Nikola Lazarević iz Sportskog plivačkog udruženja “Naisus”, Ema Nikolić i Lena Popović iz Kluba za sinhrono i umetničko plivanje, Marko Đorđević, Andrija Jevtić, Petar Radojković,                Miloš Jeftić i Vuk Stamenković iz Kajak kanu kluba “Gusar”, kao i Vidak Čović iz Kajak kanu kluba “Medicinar”. Stipendije su zaslužili i Dimitrije Ristić i Lazar Rajković iz Karate kluba “Elid”, Anđela Marinković i Katarina Đorđević iz Karate kluba “Niš”, Dimitrije Jovanović, Aleksa Jovanović, Jovan Jovanović i Katarina Stanković iz Tekvondo kluba “Ares”, Anastasija Stoičkov iz Tekvondo kluba “Ramin”, Katarina Uzunović, Vukađšin Miljković, Petra Tasić, Mihajlo Milijić, Iva Petrović i Jana Stošić iz Tekvondo kluba “Asteriks”, Jovana Milošević iz Gimnastičkog kluba ”Niš”, Lara Canić, Tamara Milošević, Natalija Pavlović i Ljiljana Cvetković iz Streljačkog kluba “Niš 1881”, Mateja Stanković iz Kluba borilačkih sportova “Naisus”, Veljko Simić iz Univerzitetskog džudo i sambo kluba “Kinezis”, Aleksa Nikolić, Mihajlo Lazarević i Sergej Krstić iz Džudo kluba “Niš”. Gradski stipenisti su i Natalija Pešić iz Skijaškog kluba “Niš”, Anja Stanković, Luka Stefanović, Stefan Skobelov i Nikola Jović iz Teniskog kluba “Taž”, Đorđe Petrović iz Stonoteniskog kluba “Železničar”, Stefana Kocić iz Ženskog fudbalskog kluba “Radnički 2012”, Ognjen Mitrović iz Sportskog udruženja za boks i kik boks “Vukovi”, Mihajlo Stefanović iz Streličarskog kluba “Niš”, Aleksandra Đorđević i Jana Stevanović iz Ženskog fudbalskog kluba “Mašinac Trejs”, Uroš Popović iz Atletskog kluba “Železničar”, Neda Brkić iz Kik boks kluba “Niš” i Vuk Dušanić iz Univerzitetstkog go kluba “Student”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare