Uručena novinarska nagrada ,,Slađana Veljković“

VRANJE

Novinarska nagrada koja nosi ime prerano preminule novinarke iz Vranja Slađane Veljković, sinoć je prvi put dodeljena u više kategorija.

Nagradu za najbolju reportažu primio je Muharem Mutabdžija, novinar lista Polimlje, za reportažu ,,Sve ljubavi Milića Avramovića“ objavljenu u tom listu.

U kategoriji novinarski poduhvat nagradu su podelile novinarka Bete Biljana Ljubisavljević i novinarka Radio televizije Srbije Lidija Georgijeva.

Za najbolji uređivački rad nagrada je pripala Aleksandru Stankovu, novinaru i uredniku Južnih vesti iz Niša.

Žiri je radio u sastavu Momčilo Popović, šef deska „Večernjih novosti“, Miljana Okiljević Nikolić, šefica dopisništva RTS u Vranju i Saša Stojković, urednik portala „Info Vranjske“.

Veljkovićeva je bila urednica Nedeljnika „Vranjske“ i dopisnik „Večernjih novosti“.

Nagrada je dodeljena na godišnjicu njene smrti.

U ime kompanije BAT, koja je sponzor nagrada, dobitnicima je novčani deo priznanja, u iznosu od po 200 evra, uručila Snežana Đorđević. 

Na konkurs je stiglo 38 predloga. Žiri je razmatrao 24 rada koji su ispunili uslove za nagradu, koju je ustanovio CMTDO iz Vranja.

Sinoć je u Galeriji Narodnog univerziteta, gde je bila dodela nagrada, otvorena i izložbu fotografija i članaka pod nazivom ,,Jedna karijera u 50 slika“.

Govorila je gradska većnica za kulturu Zorica Jović, koja je rekla da radom Slađane Veljković mogu da se ponose svi, od porodice, preko prijatelja do grada Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare