Uredjuju staro rečno korito Puste reke

BOJNIK

U ataru sela Stubla, Lapotince i Kacabać završeni su radovi na uređenju starog rečnog korita Puste Reke, koja se, predhodnih godina, izlivala i plavila obradive površine. Uređena je dužina toka od oko 680 metara, a vrednost radova je oko 2.100.000 dinara.
Predsednik opštine Bojnik, Nebojša Nenadović i predsednik Skupštine opštine Bojnik, Dejan Stojanović, danas su obišli ovu lokaciju.
„Do pre samo mesec dana, mogu slobodno da kaže, staro rečno korito nije ni postojalo“ kaže predsednik opštine Nebojša Nenadović. „korito je toliko bilo plitko da sa prvom većom kišom je dolazilo do izlivanja i plavljenja ovog područja. Uređeno je i ušće kako treba i mislim da će ova zima proteći u redu, da ljudi pre svega u Stubli neće imati problema sa poplavama. U tu svrhu smo namenili ptrko tri miliona dinara. Kako će biti u narednoj godini odlučićemo na skupštinama koje će uslediti. Očekujem da svuda gde imamo tzv. „uska grla“ i probleme sa plavljenjem uspeti da stavimo tačku na te bujične vode.“
Odluka o uređenju ovog dela rečnog korita doneta je na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Bojnik, a u cilju unapređenja zaštite od poplava.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare