UREDJENJE ATARSKIH PUTEVA U JELAŠNICI

LESKOVAC
U toku su radovi na uređenju atarskih puteva u Jelašnici u dužini od 500 metara.

Projekat revitalizacije atarskih puteva na teritoriji grada Leskovca, koji grad već četiri godine zaradom realizuje zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, ove godine vredan je 14 miliona i 160 hiljada dinara i podrazumeva uređenje oko 45 kilometara atarskih puteva. Kako je objasnio načelnik Gradske uprave za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović prilikom obilaska radova u Jelašnici.

Od  toga će 28 kilometara biti urađeno u punom profilu, što znači da će se ravnati nepristupačni tereni, valjati i tamo gde bude potrebno izvlačiće se odvodni jarkovi i postavljaće se propusti za vodu.

Grad će u uređenje atarskih puteva uložiti oko 9 miliona i 100 hiljada dinara.

„Ove godine će ministarstvo projekat podržati sa 35 posto sredstava, odnosno oko 5 miliona dinara će biti izdvojeno za puteve na teritoriji Leskovca. Do sada je 60 posto izdvajalo ministarstvo, a 40 posto grad, a ove godine su prednost su imale lokalne samouprave koje su bile teško pogođene prošlogodišnjim poplavama, ali smo ipak uspeli da dobijemo određeni deo sredstava za relizaciju projekta“ ,  rekao je Sokolović.

Ove godine radovi na uređenju atarskih puteva započeti su najpre u istočnom delu grada i do sada su realizovani u sedam katastarskih opština, između ostalih u D. Bunibrodu, G. Krajincu, D. Krajincu, Bratmilovcu, Jelašnici.

Uporedo se radi na pripremi za nasipavanje u porečkom kraju, G. Bunuši, D. Bunuši, Jajni, Šišincu, tako da će se nakon završetka deonice u Jelašnici i Grajevcu preći na porečki kraj, rekao je Sokolović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare