POLICAJCI U PREŠEVU BORAVE U NEHUMANIM USLOVIMA

PREŠEVO
Strukovno udruženje policije   apeluje na ministra unutrašnjih poslova  Nebojšu Stefanovića da obezbedi adekvatne uslove rada i smeštaja policijskim službenicima koji dužnost obavljaju u Preševu gde su angažovani povodom povećanog priliva imigranata.

“Takođe, želimo da ukažemo javnom mnjenju na teške uslove rada i radnog okruženja a posebno smeštaja policijskih službenika u zajedničkim prostorijama koji ne ispunjavaju uslove u pogledu antropometrijskog, ergonomskog i mikroklimatskog aspekta.

Ne sme se ispustiti iz vida da su ti policijski službenici nečiji roditelji, supružnici i deca, da i ovako težak, odgovoran i stresan posao obavljaju sa zastarelom, neodgovarajućom i nepotpunom bezbednosnom i radnom opremom a sad su dodatno degradirani grupnim smeštajem u nehigijenskim, vlažnim, hladnim i nedovoljno osvetljenim prostorijama”, navodi  ovo udruženje.

Zakonom o radu  propisana je obaveza poslodavca da obezbedi adekvatne uslove rada, a Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu poslodavac je dužan da obezbedi zaposlenom rad na radnom mestu i u radnoj okolini u kojima su sprovedene mere bezbednosti i zdravlja na radu.

 

Uzimajući u obzir  sve ovo kao I to da radna okolina  ne ispunjava normatizaciju neophodna je  hitna modifikacija radnog prostora, u cilju poštovanja prava radnika i pozitivno pravnih zakonskih i podzakonskih akata koji regulišu bezbednost na radu, prava zaposlenih, kao i u cilju povećanja produktivnosti rada, efikasnog i efektivnog obavljanja poslova bezbednosti, navodi strukovno udruženje policije.

 

Preszevo poliocajci uslovi 2 Presevo policajci uslovi 1 Presevo policajci uslovi
Na kraju, slika govori bolje od hiljadu reči pa prosudite sami! Poručuje ovo udruženje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare