PREDATI POTPISI ZA OPŠTINU GRDELICA

LESKOVAC
Građanska inicijativa „Svi za našu opštinu“ iz Grdelice predala je danas , simbolično u minut do 12, pisarnici u Uslužnom centru poptise građana kojim se traži da šire područje mesne zajednice Grdelica dobije status gradske opštine.

Grdeličani traže da Skupština grada uvrsti u dnevni red inicijativu da grad Leskovac promeni Statut i postane grad sa više gradskih opština.

Inicijativu je potpisalo 1.110 građana, dok je minimalni broj potrebnih potpisa kako bi se ona uzela u razmatranje 675.

Na području Grdelice živi 13.410 građana sa pravom glasa, dok Grdelica sa okolinom ima 14.580 stanovnika.  Opština bi se prostorala od Predejana do Grabovnice i od Kozara do Slatine i Tulova i obuhvatala bi 34 naseljena mesta. Na naše pitanje da li je bilo razgovora sa predstavnicima mesne zajednice Predejane, budući da ranije Predejančani ovakvu ideju nisu podržavali, Srđan Jović, predstavnik inicijative „Svi za našu opštinu“, je odgovorio da sa rukovodstvom nije bilo reči, ali jeste sa meštanima Predejana koji se, kako on kaže, slažu sa ovakvim predlogom.

„To neće biti ni gredlička ni predejanska opština, a u organizaciji opštine ravnomerno će učestvovati sve mesne zajednice“, rekao je on.

 

Podnosioci inicijative očekuju da ona uđe u proceduru, kao što je to slučaj sa inicijativom sa područja Vučja.

Budući da je reč o gradskoj opštini, poslednju reč daće Skupština grada.

A ukoliko odbornici odbiju predlog da područje Grdelice dobije svoju opštinu, iz građanske incijative „Svi za našu opštinu“ najavljuju raspisivanje referenduma po ovom pitanju

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare