UPRAVNI SUD NALOŽIO PROMENU SASTAVA OPŠTINSKE IZBORNE KOMISIJE

MEDVEDJA

Upravni sud je naložio Privremenom organu u Medvedji da izmeni sastav Opštinske izborne komisije i Grupi gradjana „Za Gornju Jablanicu“ pokojnog predsednika te opštine Slobodana Draškovića da tri člana, umesto jednog.

 

U presudi Upravnog suda, u koju je JUGpress imao uvod , navodi se da je Privremeni organ prekršio Zakon o lokalnim izborima, koji nalaže da sastav Opštinske izborne komsije bude proporcionalan  broju osvojenih odborničkih mandata na poslednjim lokalnim izborima.

Na tim izborima Grupa Gradjana za Gornju Jablanicu je osvojila 16  a SNS 3 odbornička mandata.

Medutim, odlukom Privremenog organa u Opštinskoj izbornoj komisiji SNS je dobio tri  člana a Grupa gradjana samo jednog.

Predsednik Privremenog organa Nebojša Arsić je rekao danas JUGpressu da još uvek nije video presudu Upravnog suda  i da će taj organ , posle konsultovanja s pravnikom, odlučiti šta će dalje da radi.

Zanimljivo je da u Privremenom organu, koji je imenovalo Ministarstvo za  lokalnu upravu, nema nijednog predstavnika Grupe gradjana za Gornju Jablanicu, iako to zakon nalaže.

U toj grupi je JUGpressu rečeno da su se zbog toga žalili nadležnom ministrstvu, na čijem je čelu Kori Udovički, ali da ni posle dva meseca nisu dobili odgovor.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Za sad Marković Marko
Za sad Marković Marko
8 godine pre

Svaka čast urednicima ovog veb sajta koji su smogli snage da objave ovaj tekst tako da će samovolja SNS i topuzina “Ministra za rad red i disciplinu” u Privremenom organu u opštini Medveđa, bivšeg policajca g.dina Radomira-Gace Radovanovića ugledati svetlost dana. Svaka čast i predsedniku privremenog organa Dr.Arsiću koji ne zna da li je važnija PRESUDA Upravnog suda ili odluka njegovog pravnika koji je inače, što mu verovatno proizilazi iz njegove stručne spreme koju je uporno nadgrađivao dobrih 25 godina do diplome dipl. pravnika, (kako on voli da kaže Magistra). Na ovom će ispitu verovatno pasti Privremeni organ i njegova doktorsko-magistarska stručna pravna služba, Opštinska izborna komisija i sva samovolja Ministarstva i Ministarke koja očigledno nema pojma “sa kojim đavolima tikve sadi”. Molim administratora sajta da ovaj komentar ne uklanja jer će se na ovu temu razviti žestoka diskusija koju bi svaki urednik, bilo kog medija poželeo. Pozdrav svim čitaocima.